reklama

Październikowe mamy 2026

reklama
A jak jest z tymi prenatalnymi bo ja jeszcze nie dostałam skierowania i boję się że nie będzie miejsca i co wtedy. Czy w każdej placówce robią to badanie.
Ja dziś dostałam skierowania i od razu się zapisałam i już dostałam termin w 13 tygodniu dopiero, bo wcześniejszych nie było i niestety do lekarza, który niby jest dobrym specjalistą, ale ma słabe podejście do pacjentek… a do innych lekarzy nie było już terminów.

A jak jest z tymi prenatalnymi bo ja jeszcze nie dostałam skierowania i boję się że nie będzie miejsca i co wtedy. Czy w każdej placówce robią to badanie.

U mnie na skierowaniu była podana konkretną placówka i tam zadzwoniłam.
Lekarzy mi pani przez telefon wymieniła aż trzech ale z racji, że nic mi to nie mówiło to poprosiłam o zapisanie do tego którego uważa za najlepszego 😅
Nie spodziewałam się tak szybko skierowania na prenatalne więc nie zgłębiałam w ogóle tematu lekarzy 😆
Ale wierzę, że dobrze trafię 🙂

Hmm ciekawe czy w klinice robią na NFZ. Niby w cenniku jest no ale czy uznają ze skierowaniem na nfz to nie wiem. No nic poczekam na wizytę i będę pytać lekarza o to.

Ja dziś dostałam skierowania i od razu się zapisałam i już dostałam termin w 13 tygodniu dopiero, bo wcześniejszych nie było i niestety do lekarza, który niby jest dobrym specjalistą, ale ma słabe podejście do pacjentek… a do innych lekarzy nie było już terminów.
13 tc to bardzo dobry termin na te badania im później tym lepiej

Wow super czas 😉 dziewczyny rozważacie w ogóle planowaną cesarkę czy raczej nie? Ja pierwsza córkę urodziłam naturalnie, ale to było 13 lat temu. Teraz mam jakiś stres o komplikacje przy porodzie SN, głównie przez historie dzieci po takich powikłaniach
Ja też nie planuję i wcześniej też nie brałam tego pod uwagę. Wisiało nade mną widmo cc w pewnym momencie, ale finalnie nie było takiej potrzeby i cieszę się - bądź co bądź jest to jednak poważna operacja i wolałabym tego uniknąć.
A ja zapytam czy planujecie może sesje ciążowe? 😊
Mnie od lat marzy się sesja rodzinną z brzuszkiem w jakiejś zwiewnej kiecce 😁
W pierwszej ciąży zrobiliśmy trochę na spontanie sesję, fotografował młodszy brat męża 😃 w sumie wyszło całkiem spoko, teraz nie wiem, czy zdecydujemy się na ciążową, ale już noworodkowo-rodzinna mi się marzy, jak będziemy w komplecie 🥰 Ale tym razem już profesjonalna. Mamy dużo wolnych ścian w domu, przydałoby się coś tam w końcu powiesić.

Ja wchodzę na forum dopiero wieczorami, bo chora młodzież w ciągu dnia pochłania całą moją uwagę, nie mogę odejść od niego na krok, bo ciężko 😅

Ja też nie planuję i wcześniej też nie brałam tego pod uwagę. Wisiało nade mną widmo cc w pewnym momencie, ale finalnie nie było takiej potrzeby i cieszę się - bądź co bądź jest to jednak poważna operacja i wolałabym tego uniknąć.

W pierwszej ciąży zrobiliśmy trochę na spontanie sesję, fotografował młodszy brat męża 😃 w sumie wyszło całkiem spoko, teraz nie wiem, czy zdecydujemy się na ciążową, ale już noworodkowo-rodzinna mi się marzy, jak będziemy w komplecie 🥰 Ale tym razem już profesjonalna. Mamy dużo wolnych ścian w domu, przydałoby się coś tam w końcu powiesić.

Ja wchodzę na forum dopiero wieczorami, bo chora młodzież w ciągu dnia pochłania całą moją uwagę, nie mogę odejść od niego na krok, bo ciężko 😅

O, sesja z noworodkiem też brzmi fajnie 🥰
Zobaczymy, muszę namówić męża i córkę na cokolwiek 🤣

Zdrówka dla młodzieży 🙂

Mnie zaczyna głowa boleć a za godzinę wychodzę do pracy, za jakie grzechy 😅🤣
Jak wszytko pójdzie po mojej myśli i na wizycie pojutrze będzie wszystko ok to chyba poproszę już o l4 🙃

O, sesja z noworodkiem też brzmi fajnie 🥰
Zobaczymy, muszę namówić męża i córkę na cokolwiek 🤣

Zdrówka dla młodzieży 🙂

Mnie zaczyna głowa boleć a za godzinę wychodzę do pracy, za jakie grzechy 😅🤣
Jak wszytko pójdzie po mojej myśli i na wizycie pojutrze będzie wszystko ok to chyba poproszę już o l4 🙃
Najlepiej i na ciążową, i na noworodkową, a co 🤣
Mam nadzieję, że już będzie lepiej, bo noce mamy teraz dramatyczne, już opadam z sił 🙈
Podziwiam za pracę na zmiany, ja bym chyba tak nie dała rady. Jak masz opcję zwolnienia, to pewnie, odpoczywaj póki możesz 😃 Też mnie kusi, ale jeszcze chyba powalczę 😆

Najlepiej i na ciążową, i na noworodkową, a co 🤣
Mam nadzieję, że już będzie lepiej, bo noce mamy teraz dramatyczne, już opadam z sił 🙈
Podziwiam za pracę na zmiany, ja bym chyba tak nie dała rady. Jak masz opcję zwolnienia, to pewnie, odpoczywaj póki możesz 😃 Też mnie kusi, ale jeszcze chyba powalczę 😆

Nie pracuję na zmiany, mam ciągle na 22 😐
I już mnie moce przerobowe opuszczają, jakby to była zdalna to jeszcze bym próbowała ale sprzątam więc ciągle się ruszam, mam do czynienia z różnymi środkami które wdycham i aż mnie mdli od niektórych 🤣
Niby pół etatu ale teraz w ciąży szybciej się męczę 😛

reklama
13 tc to bardzo dobry termin na te badania im później tym lepiej
Tylko u mnie właśnie jest rozbieżność 6 dni między terminem z om a z USG i według USG które wyszło dziś będzie to 12+4 a według ostatniej miesiączki 13+4 więc taki ostatni moment, jeśli coś się zmieni na kolejnym USG, no zarodek podrośnie szybciej i wyjdzie inny wiek 🫣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry