reklama

Październikowe mamy 2026

reklama
hejka :) mam wyniki na awidność cmv- wysoka uff
I wyniki sanco, zdrowy chłopak 💙
ooo super wiadomości 😃 no i kolejny chłopak haha czekamy na jakąś dziewczynkę 🤣
@Pierwsze 🥰 @Berrry Wy też dzisiaj wizytowałyście? :D
Ja już odliczam dni do prenatalnych, jeszcze 8 haha. Przedłużyłam dzisiaj l4 do środy, ale nie wiem, czy mi się uda wrócić do tej pracy w końcu, bo młodzież znowu gorączka 😫 niech ten sezon chorobowy już się skończy…

ooo super wiadomości 😃 no i kolejny chłopak haha czekamy na jakąś dziewczynkę 🤣
@Pierwsze 🥰 @Berrry Wy też dzisiaj wizytowałyście? :D
Ja już odliczam dni do prenatalnych, jeszcze 8 haha. Przedłużyłam dzisiaj l4 do środy, ale nie wiem, czy mi się uda wrócić do tej pracy w końcu, bo młodzież znowu gorączka 😫 niech ten sezon chorobowy już się skończy…
Tak ja po wizycie. 😉
Z dzidzią wszystko okej ☺️ krwiaczka nie uwidoczniono jedynie coś delikatnie przy szyjce ale lekarz powiedział że jakby pojawiło się brązowe plamienie to żeby się nie przejmować jak narazie od tygodnia czysto ☺️
Pytałam o badania prenatalne i podał widełki kiedy się powinno je zrobić oraz przedstawił kto u nich w klinice wykonuje to badanie. Liczyłam na skierowanie na NFZ ale nie wystawił mi. Także będę musiała prywatnie to ogarnąć, chyba że macie jakiś pomysł jak ogarnąć takie skierowanie.
Oczywiście mam zlecone kontrolę ciśnienia w domu kilka razy dziennie bo podwyższone drugi raz z rzędu.

Tak ja po wizycie. 😉
Z dzidzią wszystko okej ☺️ krwiaczka nie uwidoczniono jedynie coś delikatnie przy szyjce ale lekarz powiedział że jakby pojawiło się brązowe plamienie to żeby się nie przejmować jak narazie od tygodnia czysto ☺️
Pytałam o badania prenatalne i podał widełki kiedy się powinno je zrobić oraz przedstawił kto u nich w klinice wykonuje to badanie. Liczyłam na skierowanie na NFZ ale nie wystawił mi. Także będę musiała prywatnie to ogarnąć, chyba że macie jakiś pomysł jak ogarnąć takie skierowanie.
Oczywiście mam zlecone kontrolę ciśnienia w domu kilka razy dziennie bo podwyższone drugi raz z rzędu.

A spróbuj może zadzwonić do tej kliniki i powiedzieć, że prowadzisz ciążę u tego lekarza i kazał ci się zapisać na prenatalne? Może nie wystawił skierowania, bo stwierdził, że zrobisz w tej samej klinice to nie musi pisac?
Ja prowadziłam poprzednia ciążę prywatnie, ale wtedy prenatalne przysługiwały na NFZ tylko powyżej 35 roku i wtedy szłam prywatnie. Teraz prowadzę na NFZ i dostałam skierowanie, ale skoro przysługuje w tym momencie wszystkim prenatalne refundowane to aż dziwne że miałabyś za to płacić. Ale może inne dziewczyny się wypowiedzą czy one jak prowadzą prywatnie ciążę to muszą płacić?

Tak ja po wizycie. 😉

A no i jeszcze pytanie czy w tej klinice mają kontrakt z nfzem na prenatalne, bo może nie dostali.

Ja się umawiałam na znanym lekarzu i widać, że usługa jest darmowa na NFZ więc myślę że nie będziesz musiała płacić, nie wiem czy będzie wymagał skierowania lekarz, ale mam i tak więc nie będzie problemu. Chociaż chciałam się umówić w moim mieście z dobrymi opiniami to wszystko miał prywatnie, więc jadę specjalnie do Krakowa, bo mi koleżanka poleciła, a reszta w moim mieście to ma takie opinie, że stwierdziłam szkoda moich nerwów. Myślę, że mogłabyś zadzwonić do kliniki i poprosić o wydanie takiego skierowania

Załączniki

• IMG_0043.png
    IMG_0043.png
    99,2 KB · Wyświetleń: 16
Tak ja po wizycie. 😉

Jako że w moim mieście nikt nie robi tego na NFZ to umówiłam się do mojego lekarza prowadzącego na prywatne prenatalne bo nie chce mi się jeździć do innych miast i powiedziałam mu że w sumie nie musi wystawiać bo u niego i tak będę robić to powiedział mi że przepisy są takie że i tak musi wystawić skierowanie nawet jak będę robić u niego. Więc może jeszcze nie czas na umawianie się na prenatalne dlatego Ci nie dal i da na następnej wizycie? Bo obstawiam że przepisy zna więc na spokojnie ;)

reklama
Żeby było darmowe, trzeba mieć skierowanie. Ja robię badania w klinice gdzie mam lekarza prowadzącego ale w recepcji urządzili, że muszę mieć ze soba skierowanie żebym nie musiała płacić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry