reklama

Październikowe mamy 2026

No i u mojego syna dzisiaj w teście grypa typu B... -_- jak nie urok to sraczka :P jakoś tak wszyscy mówią, że małe dzieci chorują, ale dalej dla mnie to szok, że aż tyle. Dostałam lek segos.ana i według lekarki lepiej wziąć, ale mam się jeszcze skonsultować z ginekologiem. Któraś z was brała w ciąży przeciwwirusowy? @Hermeneg dobrze kojarzę, że u ciebie była grypa w domu, ale nie pamiętam czy leki brałaś.
Ja sama jestem lekarzem i przez to że u nas na oddziale co chwila jest mnóstwo pacjentów z grypą, to już dwa razy brałam pełną 10 dniową kurację oseltamiviru (czyli segosany).

reklama
To sami chłopcy jak na razie w grupie jesli sie nie myle? :D
A wy dziewczyny macie w ogole jakies preferencje co do płci?
U nas jeden chłopak na stanie i mi to naprawde obojętne :) z jednej strony dziewczynka to trochę inaczej, no na pewno ładniejsze ubranka :D ale z drugiej chłopaka juz znam i wiem jak się obsługuje.
Mąż wolałby dziewczynke. Syn braciszka (chociaz on jeszcze nie wie o ciazy, zeby nie wypaplał, ale jak ogolnie z nim rozmawiam to zawsze mowi ze braciszka ;) takze ja nie mam wyboru i tak :D
My chcieliśmy mieć 3 synów 😆
W ogóle mój mąż kiedys stwierdził, że dziewczynki są niegrzeczne 😆

No ale ze względu na straty, starania nam się wydłużył i już inaczej podchodzimy do płci. Teraz mamy synka i od strony praktycznej chciałabym żeby to znowu był chłopak, to chociaż ciuszki się nie zmarnują, ale na pewno się nie zalamiemy jeśli to będzie dziewczynka.
Co ciekawe w rodzinie mojego męża rodzą się same chłopaki, przynajmniej w tym pokoleniu. Najmłodsza dziewczyna w jego rodzinie ma 22 lata 🤪

No i u mojego syna dzisiaj w teście grypa typu B... -_- jak nie urok to sraczka :P jakoś tak wszyscy mówią, że małe dzieci chorują, ale dalej dla mnie to szok, że aż tyle. Dostałam lek segos.ana i według lekarki lepiej wziąć, ale mam się jeszcze skonsultować z ginekologiem. Któraś z was brała w ciąży przeciwwirusowy? @Hermeneg dobrze kojarzę, że u ciebie była grypa w domu, ale nie pamiętam czy leki brałaś.
Bierz koniecznie, powikłania pogrypowe są dużo groźniejsze dla dziecka. Lek jest bezpieczny w ciąży.

To sami chłopcy jak na razie w grupie jesli sie nie myle? :D
A wy dziewczyny macie w ogole jakies preferencje co do płci?
U nas jeden chłopak na stanie i mi to naprawde obojętne :) z jednej strony dziewczynka to trochę inaczej, no na pewno ładniejsze ubranka :D ale z drugiej chłopaka juz znam i wiem jak się obsługuje.
Mąż wolałby dziewczynke. Syn braciszka (chociaz on jeszcze nie wie o ciazy, zeby nie wypaplał, ale jak ogolnie z nim rozmawiam to zawsze mowi ze braciszka ;) takze ja nie mam wyboru i tak :D
U mnie nie ma preferencji co do płci, u męża myślę to samo, to nasze pierwsze dziecko, więc jedyne życzenie, żeby zdrowe było.
Chociaż jak nie wiedziałam o ciąży ale to był ten udany cykl to mialam wizję chłopczyka, jakieś takie silne przekonanie, że jak będę w ciąży to będzie syn. Na dodatek wszyscy co wiedzą o ciazy mówią nam, że mają przeczucie że będzie syn 😀 nikt nie obstawia dziewczynki, więc jak będzie dziewczynka to będzie konkretne zaskoczenie, ale myślę, że pozytywne 😀 bo mi naprawdę obojętne jakiej płci będzie dzidziuś

Hej dziewczyny :) wróciłam z moich wojaży, na wizycie dzidziutek juz spory machal nozkami i rączkami, ja dzisiaj mam 9+4, prentalne mam umówione na 7.04, luteine nadal bo krwiaki wciąż są :( Teraz juz nie mam zadnych wyjazdów i już mam nadzieje zostane tu regularnie, na ile życie oczywiście pozwoli :)

Co do preferencji płci, mam 3 synów wiec nie powiem, ze chciałabym córke, aczkolwiek jak myśle o tym moim dzidziutku to zawsze jak o chłopcu, więc chyba ja nie umialabym byc mama dziewczynki- chyba ze robić zakupy- to bym pół sklepó wykupiła jestem pewna :)

My chcieliśmy mieć 3 synów 😆
W ogóle mój mąż kiedys stwierdził, że dziewczynki są niegrzeczne 😆

No ale ze względu na straty, starania nam się wydłużył i już inaczej podchodzimy do płci. Teraz mamy synka i od strony praktycznej chciałabym żeby to znowu był chłopak, to chociaż ciuszki się nie zmarnują, ale na pewno się nie zalamiemy jeśli to będzie dziewczynka.
Co ciekawe w rodzinie mojego męża rodzą się same chłopaki, przynajmniej w tym pokoleniu. Najmłodsza dziewczyna w jego rodzinie ma 22 lata 🤪
Podobnie u mojego partnera - on ma syna z poprzedniego związku i rodzą się u nich same chłopaki, u mnie za to odwrotnie sama mam córkę + w rodzinie już 5 dziewczyn. Także ogromnie jestem ciekawa czy będzie pierwszy wnuk po mojej stronie czy pierwsza wnuczka po stronie mojego Lubego 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry