reklama
Kachna321bum
Fanka BB :)
A nam dopiero teraz na kontrolę pediatra kazała iść. I jak to jest z tym USG, na prawdę nasze dzieci już za duże?? Bo ja mam znajomą radiolog i ona robiła Jankowi USG całego ciała jak miał miesiąc. Wolałabym iść do niej, żeby te stawy obejrzała niż do jakiegoś "nogołamacza".
Ja noszę janka przerzuconego przez ramię, na biodrze przodem do mnie, albo na biodrze tyłem do mnie. Mam nadzieję że nic mu nie robię złego, tak się tu teraz naczytałam...
Ja noszę janka przerzuconego przez ramię, na biodrze przodem do mnie, albo na biodrze tyłem do mnie. Mam nadzieję że nic mu nie robię złego, tak się tu teraz naczytałam...
dzieciom do 4 m.ż. wykonuje sie USG bioderek, gdyż na obrazie RTG nie ma widocznych jąder kostnienia ani stropu panewki, dopiero po 4 m.ż. można je zauważyc na obrazie RTG. Ale... ostatnie doniesienia naukowe mówią o tym, żeby jednak robić dalej usg nawet starszym niemowlętom, gdyż robienie zdjęcia rentgenowskiego w przypadku wiercącego się dziecka daje mylne diagnozy... ;D
Kachna321bum
E to zadzwonię do tej lekarki od USG, mam do niej zaufanie-mama przyszłego chrzestnego i jeśli się da to na pwno zrobi, a jakby coś to dopiero do ortopedy.
Kachna321bum
A Jaś od 22.00 do 8.30, godzinka zabawy i znowu kima, pół godziny temu wstaliśmy 
Aska K
Mama Marcelka:)
Ciag dalszy noszenia dzieci. Ja Marcela praktycznie wcale nie nosze pleckami do siebie. Zasze buzia do mnie. Raz wyzej raz nizej. I on nawet nie lubi tylem do mamusi, bo przodem to mozna za wlosy ciagnac i za kolczyki
Na usg idziemy w po 20 lipca. Ostatno jak bylismy, to ortopeda mowil, ze cos sie jesczze w bioderkach nie wyksztalcilo, ale, ze to JESZCZE w normie. OBY!!Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.
Na usg idziemy w po 20 lipca. Ostatno jak bylismy, to ortopeda mowil, ze cos sie jesczze w bioderkach nie wyksztalcilo, ale, ze to JESZCZE w normie. OBY!!Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.
reklama
Podziel się: