reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pediatra - zalecenia

tak wolno ofkors jeśli z bioderkami wsjo ok...

a to co uskutecznić chciała ta lekarka to dziwne wymuszanie tzw "human position"... czyli :
zgięcie bioder powyżej 90 stopni
odwiedzenie 30-45 stopni

reklama
A nam dopiero teraz na kontrolę pediatra kazała iść. I jak to jest z tym USG, na prawdę nasze dzieci już za duże?? Bo ja mam znajomą radiolog i ona robiła Jankowi USG całego ciała jak miał miesiąc. Wolałabym iść do niej, żeby te stawy obejrzała niż do jakiegoś "nogołamacza".
Ja noszę janka przerzuconego przez ramię, na biodrze przodem do mnie, albo na biodrze tyłem do mnie. Mam nadzieję że nic mu nie robię złego, tak się tu teraz naczytałam...

dzieciom do 4 m.ż. wykonuje sie USG bioderek, gdyż na obrazie RTG nie ma widocznych jąder kostnienia ani stropu panewki, dopiero po 4 m.ż. można je zauważyc na obrazie RTG. Ale... ostatnie doniesienia naukowe mówią o tym, żeby jednak robić dalej usg nawet starszym niemowlętom, gdyż robienie zdjęcia rentgenowskiego w przypadku wiercącego się dziecka daje mylne diagnozy... ;D

Misia dobrze, że jesteś i tak to wszystko umiesz wytłumaczyć. Dzięki Ci dobra kobieto.
My w środę idziemy na kontrolę, u nas usg na szczęście robią wszystkim dzieciakom.
Mam nadzieję, że będzie ok.

Klara za to spała od 19.30 do 7.40! Tak długo spałam, że chyba się przespałam, bo jestem nieprzytomna ::) Ale w dzień spała fatalnie więć równowaga musi być.

Ciag dalszy noszenia dzieci. Ja Marcela praktycznie wcale nie nosze pleckami do siebie. Zasze buzia do mnie. Raz wyzej raz nizej. I on nawet nie lubi tylem do mamusi, bo przodem to mozna za wlosy ciagnac i za kolczyki:)
Na usg idziemy w po 20 lipca. Ostatno jak bylismy, to ortopeda mowil, ze cos sie jesczze w bioderkach nie wyksztalcilo, ale, ze to JESZCZE w normie. OBY!!Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.

reklama
Ja Klarę prawie zawsze noszę plecckami do siebie, nikt mi nie mówił że tak nie można. Poza tym mała nie lubi być buzią do mnie bo nic nie widzi

Do góry