reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pękające paznokcie

mój synek ma 2 lata.mimo że regularnie odcinam mu paznokcie u rąk mam duży kłopot z rozdwojomymi i pękającymi końcówkami.jak pomóc dziecku gdy wielokrotnie pękniety paznokieć jest powodem bólu?obecnie przebywam w irlandii i w ogóle nie orientuje się co mogę w takiej sytuacji podawać.prosze o pomoc

reklama
wydaje mis ie ze to brak witamin (pewnie jakiejś konkretnej) trzebaby obadac w necie jakie sa przyczyny i uzupełnić niedobory - ew. maluj synkowi paznokietki odzywka z jedwabiem - bardzo dobrze wzmacnia - wiem bo sama miałam ten problem rpzed ciążą:tak:odzywka jest bezbarwna

Najwidoczniej dzieciak ma za mało wapnia. Powinnaś mu urozmaicić dietę i podawać witaminy. Niestety, ale u dzieci często występuje taki problem i wcale nie jest to łatwe do usunięcia. Ewidentnie chłopiec ma za mało witamin, skoro tak bardzo pękają mu paznokcie. Kup też odżywki, które będą wzmacniały paznokcie.

U nas byl ten sam problem. Pediatra kazala podawac wit a+E z tym ze moj synek byl starszy bo mial 5 lat wiec nie wiem jak to jest w przypadku mlodszych dzieciaczkow :-)

Do góry