reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziewczynki, od kilku dni martwi mnie ostry ból kości ogonowej, promieniujący do pupy:-( spotkałyście się z tym może:oo2::oo:

Niestety ja nie spotkalam sie z czyms takim,nie moge Ci pomoc.
Mnie meczy zgaga ale znalazlam na nia sposob,zimne mleko z lodowki to jest cos co mi pomaga:tak::tak:

reklama
Dziewczynki, od kilku dni martwi mnie ostry ból kości ogonowej, promieniujący do pupy:-( spotkałyście się z tym może:oo2::oo:

witam w świecie rwy kulszowej (o ile się nie mylę) - ciepły strumień wody w bolące miejsce, leżenie na lewym boczku, masażyk, pochodzenie trochę (mimo, że czasem bardzo boli przy chodzeniu) - mi pomogło:tak: powodzenia!!

Kochana właśnie spytałam męża co to może być więc kokcygodynia

PROKTOLOG. Przewlekłe samoistne zespoły bólowe odbytu i odbytnicy. PORADNIK MEDYCZNY

lub też podrażnione więzadło krzyżowo-guzowe, na które stosuje sie rolowanie skóry, rozciąganie lub uciskanie bolesnego miejsca do momentu ustapienia bólu. Mąż ma takie przypadki kobiet w ciąży w gabinecie u siebie wiec jak będzie Ci dokuczał ból kilka dni to możesz wybrać sie do specjalisty. Pokazałabym Ci to rolowanie skóry ale tą drogą sie nie da niestety :(
Mąż mi tu jeszcze podpowiada że nie ciepłem ukoić ból tylko zimnem io możesz pojeżdzić kostką lodu do momentu roztopienia.

Hehehe fajny temacik :-)
Ja nóg nie gole bo nie mam na nich włosków :-p a jak są jakieś pojedyńcze to depilator w dłoń kilka sekund i już nie ma :-p Do okolic intymnych mam specjalną elektryczną golarkę tanie to jest bo nie więcej niż 30 zł kosztuje a wierzcie mi, że nie umiała bym już bez niej żyć :-D teraz w ciąży też jest przydatna bo raz dwa na ślepo i włosków nie ma :-p

Dziękuję Mamuśki:-) Jesteście Kochane;-) spróbuje jeszcze z lodem;-) chociaż na ten ból, jak i na ból pleców pomaga mi pozycja w której klęczę podparta bardzo nisko nas ziemią ( wiecie mniej więcej o co chodzi) :-p Nie omieszkam poradzić się jeszcze Ginekologa na kolejnej wizycie:-D Dzięki jeszcze raz;-)

reklama
Do góry