Witam wszystkie mamy. Nasz synek kończy 5 miesięcy, jestem zmuszona za miesiąc wrócić do pracy,karmie piersią, od kilku dni próbuję podawać synkowi mleko z butelki ale ten jest taki zawzięty i nie chce nawet pomyśleć o jedzeniu sztucznego mleka. Płacze oczywiście a ja razem z nim, jak mam to zrobić , prosze o jakieś mądre rady.Z góry dziękujemy.
i daleko mu do mleka matki, więc możliwe że będziesz musiała przetestować różne mleka zanim znajdziesz te które posmakuje dziecku.
Ja jestem właśnie na etapie odstawiania...Alka dostaje cyca w nocy i raz w dzień.Reszta z butli.No ale mnie pomogło doświadczenie z pierwszym dzieckiem 
wogole to nie wie o co chodzi w smoczku .... czytałam gdzieś, że aby cała akcja się powiodła to trzeba udawać obojętność i nie dawać dziecku do zrozumienia, że nam na tym zależy... grrr.... to mi się nie udaje bo mała jest zawzięta, a mi brak cierpliwości...
.Moze macie jakies rady co moglabym jeszcze zastosowac?Zapomnialabym, lyzeczka tez probowalismy i tez nic.Za to pluc sie nauczyla i to jej wychodzi bardzo dobrze