reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

reklama
Ja przed kąpielą nacieram Mateuszkowi główkę wacikiem nasączonym zwykłą oliwką z Nivei a potem myję żelem do kąpieli tej samej firmy i spłukuję obficie czystą wodą, po powycieraniu główeczki czeszę go szczoteczką dłuższą chwilkę na razie skutkuje ciemieniucha ślicznie znika :tak:
Co do prania ciuszków to stosuję ten sam zestaw co Katka czyli Dzidziuś i lenor sensitive ( z tym że leję dosłownie odrobinkę):tak: i to od urodzenia Mati niema żadnych podrażnień, a pierwszego synka wychowałam na proszku vizir i też było ok :tak:. Za to mam znajomą która prała tylko w Jelpie i mała miała straszną wysypkę przeszła przez większość proszków do prania w końcu wyprała w zwykłym arielu i tu okazał się strzał w dziesiątkę:-) Przed wszystkim człowiek nie ustrzeże choćby chciał ja ostatnio oglądałam program w telewizji o rodzinach wielodzietnych gdzie często nie mają włożyć co do garnka nie mówiąc już o takich rarytasach jak pampersy czy dobre proszki do prania , i było to podsumowane wypowiedziami lekarzy ze w dużej mierze takie dzieciątka chowają się dużo lepiej niż u takich rodziców co starają się wystrzec od wszystkiego ponieważ organizm dziecka chowanego w sterylnych warunkach jest całkiem bezbronny:szok:Ja też niestety należę do takich mam ale ten program dał mi trochę do myślenia ( na razie tylko do myślenia bo dalej chucham i dmucham ;-))

aninaaa ja u Mateuszka zaobserwowała ostatnio podobny problem z tym że tłumaczyłam sobie tym że ostatnio był dość mocno przeziębiony i że teraz organizm potrzebuje czasu na regenerację ale będę 18.01 u lekarza i napewno się o to zapytam i dam ci znać:tak:

Loja,ja też mam wizytę wyznaczoną na 18.ale z chęcią się dowiem co myśli o tym inny pediatra.poza tym,wydaje mi się,że to tylko taki stan przejściowy.może właśnie teraz,na tym etapie rezwoju potrzebuje tyle snu.mam nadzieję,że się zbytnio nie mylę i wszystko jet ok.

ja tez mam "poblem" ze snem mojego Olka. Sypia teraz po 8, 10 godzin w nocy!!:szok: szok! bo do niedawna budzil sie co 4 do jedzonka, moze to przez to ze ma problemy z kupka... ale tez wypytam o to lekarza.
A moze to jakis przełom naszych dzieciatek :happy:

A co do olejuszki to moj Olus po tym, mial jeszcze wiecej ciemieniuchy...:baffled: ale to moze moj synus jest tak wrazliwy bo teraz sie okazalo ze ma alergie pokarmowa... a na glowce to mial az szramy i krewke...

Milkshake-czyli u ciebie olejuszka nie pomogla???alesmarowalas od poczatku glowke czyms tlustym???

smarowalam po kąpieli oliwką z penatena z aloesem, ale i tak pojawila się ciemieniucha wiec kupiłam olejuszke, posmarowalam, zapakowalam w czapke, a rano sie przeraziłam... :baffled: ciemieniucha byla juz na calej glowce. Smarowałam dalej olejuszka bo myslalam, że taka kolej rzeczy, ale skonczylo sie to na lekarzu, bo Olek mial aż rany i teraz na dodatek ma alergie pokarmowa i smaruje mu maścia robiona w aptece.
Nie chce źle mowic o olejuszce bo moze innemu dzidziusiowi pomoże ale ja juz jej nie uzyje. Być moze mam wrazliwego dzidziusia.

Słyszałam, że najlepiej zwykłym olejem posmarowac... ale nie testowałam tego. A i najlepiej po godzinie od nałożenia DELIKATNIE wyczesac.

mhm...wezcie nie nie straszcie,bo mlodej posmarowalam lepek dzisiaj.Oliwka jakos nie dzialala,dlatego kupilam ten specyfik.
A Tez zestaw do prania uzywam od poczatku i pierwszy raz sie to pojawilo.

reklama
Katka ale to może na mojego tak zadziałało... w końcu olejuszka jest wyprodukowana na ciemieniuchę... więc się nie martw. A mam prośbę daj znać jak twojej niuni pomogło, bo chciałabym wiedzieć czy to faktycznie taką delikatna skore ma moj czy cuś...

Do góry