reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dzieki, bede tak robila a przy nastepnej wizycie bede krzyczec o usg :wściekła/y:
A teraz nowy preblem, mala sie obudzila i czulam jakby byla za goraca, sprawdzilam temperaturke i ma 38,23 , wiem ze po szcepieniu dziecko moze miec podwyzszona temperature ciala ale do ilu i co robic? Jak na zlosc nie mam nic na obnizenie goraczki u dziecka a nie chce cudowac z nia...a pech ze wizyte u lekarza to sie zglasza do 10:00 a teraz to moge jedynie jechac z nia do szpitala ( jak maz wruci okolo 18 z pracy :zawstydzona/y: :wściekła/y: )

*** Bo mnie sie zamazylo miec meza holedra i mieszkac w krainie wiatrakow i tulipanow :sad: i teraz mam ich pierdzielona opieke zdrowotna i siedze jak taka dupa i licze na Wasza pomoc ****

reklama
moja mała nie gorączkowała, ale z tego co mówiła położna, to może gorączkowac i marudzić nawet do 2 dni. i mi w razie podwyższonej temperatury kazali podać własnie coś przeciwgorączkowego dla niemowląt, a jak nie ma? moze jakaś doświadczona mama pomoże :(

PaulinaAnna jak nie masz zadnego czopka to moze zrob chłodne okłady (nie lodowate) na karku. W sumie to tez nie mam w domu nic na gorączke dla dzieci :eek: A powiem ci, że taka ochrona zdrowia to nie tylko w holandii, w polsce to tez jest daremna... zalezy na kogo się trafi.

No powiem tyle ze lepsza jest opieka zdrowotna ale maja swoje zasady, godziny i zarabiste rachunki za leczenie.

Porozmawialam z mezem przez telefon a on z kolegami w pracy co maja dzieci,i kazali mi mierzyc temperature, nie przegrzewaz dodatkowo dziecka i ewentualnie jak temperaturka zacznie wzrastac to jakis "syropek" na obnizenie goraczki.I obserwowac zachowanie Amelki.
Dziekuje Wam za rady, tak jak mowila mikolezanka to najgorsza jest pierwsza choroba u dziecka-DLA MATKI :-(

Paulinko my chodzimy na rehabilitacje ... we wtorek porobie zdjecia roznych pozycji do cwiczen .. wkleje i opisze jak sie wykonuje .. oczywiscie jesli chcesz :happy:

ja też nic nie mam na gorączkę dla małej i chyba dzisiaj kupię.tak na wszelki wypadek.

Monisiu oczywiscie ze BARDZO, BARDZO CHCE :-)

Wlasnie przewertowalam internet i bardzo czesto pojawia sie goraczka po szczepieniu ,jesli nie przekroczy 38,5 i nie trwa dluzej niz doba to nie ma problemu do obaw.

Dziewczyny, no ja Was musze trochę opieprzyć! - JAK MOŻNA NIC NIE MIEĆ W DOMU P/GORĄCZKOWEGO DLA DZIECKA?! JUŻ MI DO APTEKI LECIEĆ PO PARACETAMOL W CZOPKACH!!!!!!!! :wściekła/y:
Z tego co ja wiem, temp. zbija się dopiero gdy dziecko osiągnie 38,5stopni. Wczesniej nie, bo w końcu trzeba organizmowi pozwolic walczyć. Ja niestety u Maćka musiałam juz działać gdy miał zaledwie 37,5, ale to dlatego, że on miał wczesniej drgawki. :zawstydzona/y:

Dziewczyny, no ja Was musze trochę opieprzyć! - JAK MOŻNA NIC NIE MIEĆ W DOMU P/GORĄCZKOWEGO DLA DZIECKA?! JUŻ MI DO APTEKI LECIEĆ PO PARACETAMOL W CZOPKACH!!!!!!!! :wściekła/y:
No Mamuśka ma rację!!! :wściekła/y:;-) Ja miałam apteczkę wyposażoną nim Mariczka się urodziła :-D A w niej: paracetamol w czopkach, viburcol N, espumisan w kropelkach, cebion w kropelkach i bepanthen plus. Warto miec takie podstawowe leki...tak mi się wydaje... radziłam się pediatry nim mała się urodziła i te właśnie leki mi wymienił a paracetamol w czopkach kazał kupić OBOWIĄZKOWO!
Paulinko, jak maleńkiej jeszcze wzrosnie temperatura to najlepiej rób chłodne okłady. Jakoś jej musisz pomóc. A w drodze z pracy niech mąż obowiązkowo kupi lek na zbicie temperatury dla niemowląt. Mam nadzieję że jednak temperatura już będzie spadała :-)

reklama
I tak zrobie, maz kupi jesli zdarzy zanim zamkna apteke paracetamol.
Wlasnie polozylam mala spac, normalnie po karmieniu odkladalam ja i po jakis 5 minutach ogladania baldachimu i pogadankach z misiem usypiala, a dzis to placz za kazdym razem. W koncu wzielam ja do naszego lozka,i na boku lezac karmilam... i usnela.
Nie jest to nic wesolego jak dziecko jest chora :-(

Do góry