reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Monika3 - co tam z corcia,jak wyniki kontrolne moczu???

Nam pomogl balsam emolium.

A ja dzisiaj bylam z Hania u gastrologa<pislam Wam w styczniu,ze mloda dostala skierowanie do tego specj. w zwiazku z przedluzajaca sie niedokrwistością,przewlekle branymi lekami na to i tendencjami do jelitowek>.Pani zbadala,wypytala i dala mlodej skierowanie do szpitala na oddzial hematologiczny:-(,celem spr.czy Hania nie choruje na celiakie,plus bedzie musial miec raczej biopsje jelita cienkiego<aby spr czy nie krwawi>.Jutro bede dzwonic,aby ustalic termin.

reklama
Biedna Hania:-( Znow ja beda badac, kluc itp:no: Mam nadzieje, ze wyniki beda pomyslne i nie stwierdza celiakii ani zadnej innej powaznej choroby a jednoczesnie uda im sie w koncu wyjasnic skad ta niedokrwistosc.

kajenka - ja to samo mysle co TY.Mam nadzieje,ze to bedzie juz ostatni szpital w jej dzieciecym zyciu<potem tylko porod;-)>,ze nie bedziech zlych wynikow,ale,ze cos wniosa do sprawy i wreszcie dadza jej wszyscy sw spokoj.To bedzie jej 8 raz w szpitalu :(. Teraz w piatek ide do hematologa,nowego,poprzednia pani dr zrezygnowala z pracy,ciekawa jestem co powie,na temat Hani jej wynikow itd.

Katuś biedna Hania:no::-(. ... a powiedz/napisz mi co to jest celiakie:confused: pierwszy raz coś takiego słyszę:baffled:. Trzymam kciuki za Hanię żeby było wszystko ok:tak:

Monis no właśnie jak wyniki kontrolne moczy???

Iwonko celiakia to nietolerancja glutenu. Jelita nie maja jakis wypustek. Gluten dziala jak trucizna:no:.
Jesli sie nie przestrzega odpowiedniej diety, moze prowadzic do b.powaznych powiklan. Moja kolezanka przez kilkanascie lat nie wiedziala, ze ma celiakie, choroba zniszczyla jej watrobe i musiala miec przeszczep. Sa tez skutki wydawaloby sie niezwiazane z choroba trzewna np. opoznienie w rozwoju:-(

Kajenko o matko:szok:. To ja teraz jeszcze mocniej będę zaciskała kciuki za Katkową Hanię:tak:. Wierzę,że będzie ok:tak:

Z celiakią to jest różnie. Moja siostra ją ma bądź też miała. Dlugo nie mogli jej zdiagnozować ale to było w latach 80. Dopiero w Poznaniu się udało .W tej chwili Hala ma 27 lat i jest laska jak malowanie. Jest po studiach ekonomicznych i pracuje jako kierownik oddziału banku także Katuś głowa do góry.
Moja siostra diete bezglutenową miała jak była mała potem z tego wyrosła.Ale znam też chłopaka <27 lat również po studiach> i cały czas jest na diecie bezglutenowej. także to pewnie zależy od rodzaju choroby.

reklama
Do góry