reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mi w szpitalu zalecili liczenie ruchow po posilkach, ale nikt nie mowil w jaki sposob liczyc. Maluch jest jeszcze maly i pewnie rusza sie tyle ile powinien, ale nie wszystko udaje mi sie wylapac...

Ciekawe czemu się czuje te ruchy po porodzie, czy to obkurczająca się macica?

nie mam pojecia ale moim zdaniem jak ja czułam jeszcze jakies 3 miesiace po porodzie to juz pewnie nie macica ja 3 tyg po porodzie mialam juz płaski brzuch nikt mi nie wierzył ze rodziłam wiec mysle ze to bardziej psychika albo cos podobne jak te bóle fantomowe po amputacji.... obkurczajaca macice ja czułam dość mocno i to inny rodzaj odczucia.

Mnie obkurczajaca macica bardzo bolała . Przy oliwce było to jeszcze względne ,ale przy Alanku obkurczania to jak porzadne skurcze :-(, aż boję sie co bedzie teraz .

No ja ruchy czuje czesto :tak: wiercipiete mam małego hehe. Co do obkurczajacej sie macicy, lol dziewczynki nie pamietam i chyba nie bolało heh nie wiem:zawstydzona/y:

makota89 - a mówili Ci ile powinno być prawidłowo? Bo dzieci teraz mają jeszcze dużo miejsca w macicy więc czujemy nieregularnie i słabo, przez większość czasu nawet ich ruchów nie zauważamy. Podobało mi się jak ta Pani opowiadała o naturalnej kołysce jaką zapewniamy dzieciom podczas dnia i dopiero wieczorem, jak my się uspokajamy i odpoczywamy leżąc, to dzieci zaczynają mocniej wariować, bo nie ma tego charakterystycznego bujania.

Powiedziałam M. że po porodzie czuje się jeszcze ruchy dziecka jego reakcja "pewnie kobieta wtedy zastanawia się czy przypadkiem jeszcze jedno tam nie zostało" :eek:

Ostatnia edycja:
Nic nie mowili. Dostalam takie wytyczne na karteczce przy wypisie. Ciezko na tym etapie liczyc ruchy.

reklama
No raczej ciężko. Ale najważniejsze, że czujesz ruchy :) Jak ogólnie się czujesz? Poza frustracją wywołaną ciągłym leżeniem?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry