reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Płeć i imiona naszych przyszłych pociech ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
u nas chyba będzie Martyna albo Marthyna. M szuka takiego, które dadzą radę wymówic Anglicy :szok: Powiedział ze za 3 dni powie mi jakie imie wybrał...

reklama
Ale się nam siusiek namnożyło :-) Gratuluje dziewuszek i siusiorków też;-)

u nas ciągle bez zmian- Mikołaj albo Wiktoria ... właśnie ,ale nad zdrobnieniami myślałam ostatnio i wychodzi tylko Miki , Mikuś albo Wiki , Wika , Wikusia ... macie jeszcze jakieś inne pomysły co do zdrobnień ;D ?

no na Łucję to Łuńcia ... ?

Mońcia- mam chrzestniaka który ma na imię Mikołaj i oj ze zdrobnieniami w jego przypadku nie ma problemu:) sam jak zaczął mówić nazwał się Mimi , Miczek, Mikuś, Mikołajek, Mimiczek mnóstwo tego jest;)
A co do zdrobnień Lucy i Lusia to mam przyjaciółkę Luizę i tak ją zdrabniają:p ja osobiście nie znam Łucji a to dobrze, bo o tyle o ile mi się też kiedyś podobała Maja teraz mi się przejadła nie ma chyba rodziny w której Maja nie występuje:p pracując w przedszkolu doświadczyłam, że co trzecia dziewczynka miała na imię Maja...

Kaliope, no tak Mikołaja faktycznie można zdrabniać w każdy sposób :)
co do Majki ... prócz serialu nie miałam do czynienia z tym imieniem ;-)

Dla chłopca zaczynają klarować mi się takie imiona: Antoś, Miłosz, Mikołaj. Podoba mi się jeszcze Maksymilian:tak: M narazie nie wtajemniczony:-D

Dzięki dziewczyny, zdrobnienia pewnie same przyjdą :-). Już jesteśmy zdecydowani na Łucję. Chyba, że jednak te 10% okaże się prawdziwe i jakimś cudem chłopak będzie - wtedy Mikołaj właśnie. Dość popularne te imię się robi, ale jest wspaniałe :)

reklama
ja pracuję z Panią Łucją i mówimy do niej zwykle Łucja, bo to ładne imię, ale zdarza się też że dziewczyny wołają na nią Lusia.
U nas wciąż imiona bez zmian- chłopak Antek, dziewczynka Olga.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry