• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

początek ciąży

reklama
Co 3 tygodnie .
Ja chodzę na NFZ i za każdym razem mam usg na początku przez pochwę teraz przez brzuch . Na każdej wizycie lekarz też bada szyjke i na fotelu sprawdza czy wszystko w porządku :)

U mnie wizyty były co miesiąc, usg co 2 m-ce a na fotel jedynie w przypadku pobierania wymazu na GBS i w 40 tyg po ktg sprawdzanie rozwarcia szyjki. Także różnie bywa zależy od lekarza

Gdy nie było komplikacji wizyta co miesiąc, za każdym razem badanie na fotelu, usg co drugą wizytę a co drugą tylko sprawdzanie tętna dziecka. Z komplikacjami co 2 tygodnie wizyta i prawie za każdym razem usg.

reklama
Chodze prywatnie. Co 3tyg usg za każdym razem, badanie tylko na 1 wizycie ze względu na nisko położoną ciąże. Usg przez brzuch jakoś Ok 12 wcześniej przezpochwowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry