reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madi nie miej wyrzutow ,bywaja dni ze wspomnienia same wracaja ,czasem wystarczy jaks blaha rzecz i juz sie sypie.
Przytulam dzieciaki i ciesze sie ,ze one maja lepszy dom!
A to co pisalas o zyciu w chaosie i zaklamaniu to identyko jakbym czytala o moim domu! Jak bylam ostatnio w Pl to wszystko wygladalo tak piekne ,ze prawie uwierzylam ze tak naprawde jest!Wiem,ze sie starali zachowywac pozory normalnosci ,bo przyjechalam z dziecmi.
Milka ja tez o ojcu wole nie wspominac.Wspolczuje smierci mamy,to musiala byc ogromna strata,nawet niepotrafie sobie tego wyobrazic.

reklama
Dziewczyny ja nie jestem właśnie wylewna. Większość uczuć, a zwłaszcza te negatywne skrywam w sobie. Jestem z tych co wolą gryźć się z czyms zamiast komus się wygadać. Poprostu mam gorszy dzień i przyszło mi na mysl, że może zechcecie mnie wysłuchać. I dziekuje Wam za to!

marzenka ulżyło troszke....Ale to i tak jest temat rzeka, mozna by pisać i pisać....ehhhh szkoda nerwów. Całe zycie się z tym gryze i wiem, że to jeszcze nie koniec, bo to zawsze będzie nieodłącznym elementem mojego zycia.

Mamo u mnie w Pl o tym sie nie mówi, tego niema...tzn jest, ale wszyscy udają, że nie ma problemu, jedno wiekie tabu i żyją w iluzji....i zakłamanie jest na porządku dziennym, bo oni nawet sami siebie okłamują.....i jak tu być normalnym i uwolnic się od tego schematu...A jak jestem w Pl to pojawiam sie w domu tylko jak wiem, że w dany dzień jest ok, a jak wiem, że znowu jest powtórka z rozrywki to omijam dom szerokim łukiem. I tak w kółko.....

Milka ja również współczuje....

Wprowadziłam tu depresje......wybaczcie mi.

madi jaka depresje kazda z nas ma jakies przezycia, a wygadac sie trzeba

Normalnie laski moje male bobo padlo, butli jesc nie chciala to zrobilam chlebek, zjadla a zachwilke patrze a ona spi w foteliku, wiec przenioslam ja do lozeczka i mam nadzieje ze spi juz na noc:-)

Dziewczynki a mam pyt czy w media martk polak moze wziasc cos na raty, bo znalazlam fajna pralko-suszarke i na raz tyle kasy nie mamy????

Milego wieczorku:-)

Witam się wieczorkiem. Rano zajrzałam ale nie miałam czasu napisać. Wielkie szykowanie na przyjazd teściów...rozpoczęte! Madlinld myśle że wiele z nas boryka się ze swoimi demonami, ale cóż...gdyby wszystko było super czy cieszylibyśmy się z tych małych rzeczy? Ja myśle że mając rodzinę- przyjaciela w mężu i zdrowe dzieci, mamy wszystkie naprawdę dużo :) A ideały super matek to tylko pozory...uwierz mi widziałam wiele takowych super rodzin. MamaZ&M bardzo Ci dziękuje za namiary na sklepy. W sobotę wybiorę się na poszukiwania. Dziś byłam w Ikei na poszukiwaniach grilla ale niestety wróciłam niepocieszona z pustymi rękoma :/ Może macie jakiś pomysł gdzie go dostane? Kolorowych snów dla Maluszków i spokojnej nocy dla Mamuś :D

mk 28 bylas w ikei i nic nie mowilas,no wiesz...ja sama z dzieciokami nie mam sie jak wybrac a chcialabym tunel z ikei,zeby mi ktos kupil jak tam bedzie.

Cześć laski. Nie nadazam za Bb. Tyle się dzieje. Robimy ogród, spacerujemy. Dziś kupilam ławkę ze zdejmowanymi poduchami na ogród z kringloopa za 20 e ;) M upolowal basen rodzinny w kruidvacie 250x150x50 za 14.99 przeceniony z 35 e. Ja donice z wypustkami na zioła. Jutro siejemy trawke i warzywka, ojciec z mezem beda klasc ostatni rzad kafli ogrodowych. Goed bezig. Jednym słowem bomba. Mały już trochę lepiej. Dziś nie dał zajrzeć w paszcze ale juz cos więcej czuć chyba wyszedl dziad :D zobaczę jutro.

Ewela jak sie czuje młoda? Lepiej co nieco?
Chociaż ospe bedziecie miec z głowy.

Co do demonów to ja już się oczyscilam i z czasem przestaje wszystko wracać i nie ma to wpływu na dalsze życie. Czasem trzeba psychike oczyscic i wybaczyc (w głębi siebie i doslownie) ludziom, ktorzy nas skrzywdzili. izolacja jest z pewnością dobra. Ktoś kto wspiera wysłucha i zlapie za rękę i będzie podporą w życiu działa cuda. Ja już zamknelam ten rozdzial za sobą. Moge z czystym sumieniem powiedzieć ze żyje jako szczęśliwa osoba. Bogu dziękować za wszystkie doświadczenia. One czynią nas silnymi.

Warto przeczytać forum.akcjasos.pl/viewtopic.php?t=1869
nawet jeśli źródłem problemów nie jest alkohol ale zdecydowanie taki plan pomaga uporządkować nieco w głowie. Dla higieny ducha.

Pozdrawiam was moje drogie i lecę spać. Jak to mówi mój tatko - odpoczynek przed nowymi przygodami.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! My już od 8 biegamy po domu :) Dziś cały dzień sama z małym bo mąż musi jechać po gości :/ Sprzątanie...cd... MamaZ&M nic straconego jeśli chodzi o tunel. Są dwie opcje : ja swojemu kupiłam ten tunel i jeśli chcesz go mieć pilnie to Ci go odsprzedam a sobie kupie później chyba że chcesz poczekać to pewnie teściowie będą chcieli zajechać do Ikei w weekend wtedy kupie Tobie :) Udanego dnia Mamusie!

reklama
Dzien Dobry!
mk28 dzieki za propozycje ale juz znalazlam online i bede zamawiac.Niewiem jak ja to wczesniej szukalam,ze widzialam tylko w Ikei :/
Ja mam dzis dzien zalatwiania i stresow,juz mnie dopadla 'nerwowa biegunka' :wściekła/y:
Milego dnia !

Do góry