reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Hej. Pogoda świetna więc na dworku siedzimy w piaskownicy. Rano kościół, potem Dzień Dziecka organizowany w Hadze a teraz dworek. Moja mama wyjechała więc lekki smutek panuje w domu...zawsze to inaczej jak jest ktoś prócz małego :/ Jedyne pocieszenie to zbliżająca się data mojego wyjazdu do pl. No nic wyciągam lody i ide leżakować póki młody z tatą w piaskownicy klepią babki :) Udanego dnia Mamusie.

Ja tez dzisiaj skorzystałam z pogody, trochę pospacerowaliśmy, miałam wielka ochote pojechać do parku aby Alex poogladal zwierzątka, ale mój stary jeszcze w robocie i dzisiaj już nie ma sensu jechać... :/

Hejka. My dziś cały dzien na ogrodzie.... Pogoda jak marzenie, a co będzie jutro to nie wiadomo.
Wczoraj zainwestowaliśmy całe 20€ i odkupiliśmy na marktplacu barierkę na schody i pchacza. O ile barierka nie zrobiła na Olivii wrażenia, bo szczebelki to ona zna w łóżeczka, o tyle pchacz zrobił furorę na trawce w ogrodzie, gdzie lepiej jej było próbować samej pchać niż w salonie na panelach.
P1060311.jpg
Za to po powrocie do domu i panele przestały być straszne:-D:-D:-D
Wieczorem znajomi zrobili nam niespodziankę i wpadli z wizyta na kawę taszcząc ze sobą... dziecięcy namiocik ogrodowy:-D:-D:-D
A tak w ogóle to sprzedam dziecięcą wanienkę, bo....
P1060315.jpg

Załączniki

• P1060311.jpg
    P1060311.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 56
  • P1060315.jpg
    P1060315.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 59
Czesc dziewczyny!
Wieki mnie nie bylo :-) po powrocie z podrozy poslubnej pare razy do was zerknelam, ale pozniej to juz nawet poczytac nie moglam :no:
U nas wszystko dobrze, mozna powiedziec ze po staremu. Podroz udala sie w 100%, Naomi malo marudzila, podobalo jej sie w nosidelku bo raz u mamy byla noszona raz u taty. Przez to ciagle noszenie troszke sie rozpiescila, ale pracujemy nad tym :-) w sierpniu mamy w planach ponownie wziac urlop i wyruszyc do Stanow. Omka juz chodzi wiecej niz lezy, wiec bedzie mniej noszenia :-) wezmiemy ze soba parasolke i chuste bo chcemy zwiedzic takze kanion kolorado:szok: (moje marzenie z dziecinstwa! Pamietajcie marzenia sie spelniala:tak::-)),wiec wozkiem nie wszedzie wjedziemy.

Widze ze jest pare nowych mam na forum, witam was serdecznie! Tym ktore ida do porodu zycze super szybkiiego rozwiazania tak jak w moim przypadku:tak: i uslyszenia tego najpiekniejszego dzwieku swiata - pierwszego krzyku :-) cudowna rzecz!
A tym ktore maja juz dzieciaki zycze wysypiania sie i malo nerwow :cool2:

Iskierka fajny basenik, mala pewnie ma radoche, ze moze wiecej akrobacji wykonac niz w wanience! nasza tez juz od kilku miesiecy tylko w wannie naszej sie myje i musi miec napikowane tone zabawek:sorry: inaczej sie drze:sorry:
Bernadetka jak tam Alus:-)
mk28 my sie chyba nie znamy, ja takze z den haag, witam! dokladniej Scheveningen, tak jak w profilu napisane :-) a Ty:happy:
Ayni udanego urlopu w Tunezji, zazdroszcze wygrzewania sie, bo u nas jak zwykle zimno. wczoraj troszke przygrzalo i klaar :confused2:
Madzia a jak tam Martynka, chodzi juz?
co tam jeszcze:-) juz nie pamietam :eek:

Bry!

Moje dziecko od kilku dni nic nie robi tylko wstaje. Przy wszystkim. Dwa razy juz przewrocila sie i przeciela sobie lekko warge. Troche krwi polecialo. Kiedys zawalu dostane przez nia. Skubana jest tak uparta ze glowa boli. Posadze ja, wtedy ryk i za chwile widze jak stoi. Niech sie dziewucha uczy, ale czy to musi byc takie bolesne?:eek: Nie dam rady jej nawet przypilnowac. Wiem, ze dziecko powinno samo sie nauczyc upadac itd, ale chyba zadna matka nie lubi jak dziecko cos boli. No coz...

Iskierko kupilm takie same adidaski Emilce. Ogladalam tez w skle[pie te trampki nad ktorymi sie zastanawiasz, ale dla mnie sa troche za miekkie jak dla tak malego dziecka. CHcialam kupic zwykle sztywne papucie, ale chyba w nl nie uzywaja heh :-) Zamowilam z Pl :-)

Alexja garuluje udanych wakacji. Moze i mi sie kiedys uda wyjechac w podroz. Narazie sie nie zapowiada.

Kasiula nie strasz dziewczyn swoimi laskami. Super sa. Zapraszamy ponownie:tak:

Dzień dobry! Już prawie południe. Ja znów mam problem z obiadem. Wczoraj nagotowałam na dwa dni, a nie zostało nic.....chyba zrobie coś lekkiego, bo jakoś weny nie mam.
Ostatnie dni u nas były ciekawe i nerwowe. W sobote rano jak obudziłam się to czułam sie okropnie, nawet z łózka nie wstałam i podniosłam się dopiero popołudniu. Nafaszerowałam się znów lekami i wzięłam długą i ciepłą kąpiel i było duzo lepiej. Potem pojechalismy do szwagra na urodziny i było nawet ok.
Karol przez ostatnie dni miał swoje humory. Nie słuchał mnie. Tłumaczyłam i tłumaczyłam. Chwilami już nerwów nie miałam, ale starałam się kontrolować. Dziś poszedł do szkoły i mam nadzieje, że będzie ok.
Mała sie wycwaniła i opanowała do prefekcji chowanie się po pokojach.....wchodzi do pokoju i przymyka drzwi, a potem włazi do szafek i ogląda ubrania, a jak jej sie znudzi to zrzuca lampki nocne albo idzie do łazienki i wywala z szafki wszystkie kosmetyki. I wołam i wołam i cisza, a panna siedzi i się cieszy pod nosem. Ostatnio coraz częściej stoi trzymając sie jedną ręką i przebiera nogami i zastanawia się czy ruszyć do przodu, widac, że chce, ale jeszcze się przymierza....

alexja ja tez gratuluje udanej wycieczki.

milka heh upadki naszych dzieci...Trzeba im pozwolić uczyć się samodzielnie, ale musimy być obok i czuwać nad ich bezpieczeństwem. U nas tak jak u Was tych wywrotek coraz więcej. Ostatnio mała wycięła stała sobie i tańczyła przy meblach i nagle podwinęła jej się noga i wycieła głową o szafke...i siniak gotowy.

marzenka jak u Ciebie? Jak dzieciaki?

Hej, Hej :D

Iskierko, jak fajnie ze Olivi podoba się pchaczyk i super wygląda w kapieli :D

My tez już nie używamy wanienki, ohohoh już dawno :) Teraz Alex kapie się w czyms podobnym co Olivia :)
Radosc straszna :)

Madi to cos podobnie u mnie jest, tylko ze mój dodatkowo wychodzi na balkon...

Milka chyba Emka nie długo ruszy :)
Z tymi upadkami to tak jest, ja już nie zwracam uwagi jak się uderzy no chyba ze był to poważniejszy upadek :)

Alexja super ze podróż się udala :D
Alex ma się dobrze, a nawet lepiej niż dobrze,jest strasznie ruchliwy, nie mogę za nim nadazyc :D

Pogoda dopisuje, bylam dzisiaj w kilku sklepach, chciałam kupic Alexowi adidaski ale nic ciekawego i dobrego nie znalazłam...

reklama
Do góry