Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Zyrafka
Ja tez raz mocniej wszystko czuje raz slabiej. Bedzie dobrze nie martw sie :-)
Archea
Super jak sie uda dzisiaj wizyta.:-)
Co do boli krzyzowych slyszalam ze sa gorsze od samych brzusznych... okropnie to wspominam. Pierwszy porod dalam rade bo dzidzia malutka i rodzilam 6 godzin. A z Jaskiem od piatku do poniedzialku az dali mi oksytocyne cierpialam 8 h zemdlalam 3 razy i mnie pokroili. Teraz chce cesarke bo masakra jak znow mam sie tak meczyc. Bbbrrr az gesia skorke mam ;-)
jeśli chodzi o bóle brzucha i przewrażliwienie to ja się przyłączam.
Z synkiem też mnie bolał brzuch praktycznie przez całą ciążę i wszystko się skończyło dobrze, natomiast w dwóch nieszczęśliwych nie bolał mnie wcale. Teraz mnie boli i nie wiem czy się martwić czy cieszyć.
Co do porodu to rodziłam 12 h młody 4.400 kg ale porodu nie wspominam, źle. Opiekę miałam dobrą i naprawdę o mnie zadbali.
Tak. Na usg przed porodem wychodziła waga około 5 kg ale okazało się na szczęście, że był długi 61 cm i wyliczenia z usg były błędne.
Poród naturalny był pod dużym znakiem zapytania i w każdej chwili byli gotowi na cesarkę. W państwowym szpitalu miałam dwie położne i dwóch lekarzy. Pozwolili mi spróbować i się udało - co prawda pomogli mi dość mocno nacinając kroczę. Nacięcie nie bolało, do szycia dostałam znieczulenie i założyli szwy rozpuszczalne.
Niobe
Podziwiam cie!! Ja sie boje naturalnego. Kolezanka rodzila 3700 synka i naciecie jej sie rozerwalo prawie do samego odbytu i dlugo cierpiala a pozniej miala plastyke pochwy bo ciagle czula jakby miala wszystkie flaki na wierzchu. To mnie przerazilo. I chyba wole sie meczyc po cc niz w trakcie sn.... i boje sie o dziecko bo jakbym znow zemddlala w nieodpowiednim momencie to przerazaja mnie te kleszcze i proznociagi . Bbrr az mam gesia skorke.! Nawet bym zaplacila za cc.