Dobry wieczór,
Wreszcie chwila na odpisanie :-)
Roczek roczek i po roczku. Tort miał dokładnie taki jaki sobie wymarzyłam dla niego. Jak zgram zdjęcie z aparatu to wrzucę się pochwalić. Chrzestny się postarał ;-) Tort to prezent od niego.
Ironio: Maluch mój teraz ma takie dni, że czasem pożera niezliczone ilości wszystkiego co może, a na dzień następny ledwo dwie łyżki kaszki, czy zupki je. Może też przez ten upał? Dorosłemu się jeść nie chce, więc i dziecku też ma prawo. Z kakao i czekoladą to mój brzdąc nic nie chce jeść - wszystko wypluwa. Nie lubi widocznie.
Elak23: Cieszę się, że lekarz się sprawdził :-) A sytuacja z siusiakiem już opanowana?
Nestka: My w końcu też w trójkę dmuchaliśmy, bo synek nam się zawstydził i był już zmęczony (przed 19 był tort --> nie udało się wcześniej i jeszcze upał dał popalić). Mieliście tort w jakimś kształcie? Jaki smak? Maluszkowi smakował?
Synek pokazuje charakterek powiadasz. Nasz ma problemy z zasypianiem i najchętniej zasypia przy nas. Wymyśliłam sposób, by go nie brać do łóżka do nas by zasnął. Daję mu smoczka (niestety, ale na szczęście często go wypluwa i usypia bez), królika(-ki) przytulanki i kładę w łóżeczku. Zaczyna się protest, wstawanie, nawet popłakiwanie. Ja kładę się na ziemi obok łóżeczka i wkładam rękę do łóżeczka i mówię małemu by się położył, przytulił króliczka. Zaczynam go głaskać i on natychmiast mnie łapie za dłoń i się do niej przytula i po chwili śpi. On po prostu chyba chce być przytulany i zasypiać wiedząc, że jestem.
z chodzeniem to po domu rozchodził się na dobre, ale jak jest na spacerze, to boi się stawiać kroki, np. po trawie. Za miękko? Ja jednak wolę jak mały sam chodzi niż raczkuje. Potrafi też sam schodzić z łóżek, więc już nie boję się gdy jest sam na łóżku i chce zejść, to wiem, że sobie poradzi i już głową w dół nie schodzi. Wiadomo, że uważamy, by czasem jak się bawi, wojuje w łóżku to się zapomni, że jest na wysokości i nieszczęście byłoby gotowe - wtedy trzeba reagować. Ale mogę go posadzić na łóżku i powiedzieć by poczekał jak idę mu nałożyć jeść, czy przygotować picie. czasem czeka, a czasem do mnie przychodzi :-)