reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pokoiki dla maluszków

reklama
Azik ja to wiem, że sie zbiera, ale czasami bylo ciężko nawet zdjąć posciel i wrzucić do pralki. Obiecuję sobie że tym razem bedzie inaczej. A pościel mamy z kory więc też bez prasowania

z łóżeczkiem piotrusia nie mamy problemów, ale z naszym tak (mamy pościel 200*220) i wielkie drwniane łoże... jak mam moja pościel zdjąć - to mnie cos trafia, a póxniej założyć , uuuuu, to juz tylko Igor ;)

Dzwoniła dzis do mnie chrzestna mojego męża, wspaniała kobieta - przyjażnimy sie nie od dziś  :D i powiedziała,że dostaniemy dla dzidzi łóżeczko ze wszystkimi bajerami ( baldachimem też ) i dużo małych ubranek po jej 2 letnim teraz synku, którego urodziła mając 45 lat !!! A Jasio urodził się zdrowy jak rybka i teraz jest juz niezłym łobuziakiem ( żeby było weselej to mąż jest do tego jego chrzestnym !) Naprawdę sprawiła mi dużo radości, bo wiem jakie śliczne rzeczy miał Jasio w wieku niemowlęcym. Troche sie śmiałyśmy z ciotką, żę ubranka kupione przez nas dla Jaśka wrócą teraz do nas i nasze dziecko będzie je nosiło  :laugh:

ja też nie mam zamiaru prasować azik :) mama nauczyła mnie wieszać ciuchy tak, żeby nie trzeba było ich potem prasować i zdobyłam ta umiejętność :p (zaopatrzę się zatem we flanelkę i korę na pościel)
wyjątkiem będzie wyjściowe ubranko :)

Może ja jestem nienormalna ale ja lubię prasować tylko teraz jak stoję dłużej niż godzinę to moje nogi odmawiają
posłuszeństwa !!! Dobrze że mam teraz kogoś kto mnie wyręczy w domowych obowiązkach ;)

reklama
Właśnie dzisiaj zdecydowaliśmy, że w pokoju dziecięcym pomalujemy ściany na brzoskwiniowy, ciepły kolor, na podłodze będą panale - jestem alergikiem i nie moge mieć wykładziny. Potem trzeba będzie pomyśleć o jakiś mebelkach - przynajmniej komódce na ubranka na początek.

Do góry