reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

Kurcze ja też tak mam po tym cieciu...
Boli mnie skóra, brzuch tak pod pępkiem z 2 cm na całej szerokości brzucha, w sumie na wysokości pępka też....uczucie jakby mnie ktoś pobił w tym miejscu, czy to może schodzi opuchlizna, nie wiem...dziwne to uczucie, ale cieszę sie ze nie jestem sama , bo juz bałam się, ze coś nie tak mi pozszywali - i tak jak Madzioolka zastanawiałam sie czy to nie porobili cieć w róznych miejscach pod spodem...ale na pewno nie, bo muszą przecież macice zszyć na jej naturalnej wysokości wiec nie możliwe...a wałek nad blizna z brzucha, skóry niestety on zawsze będzie, na pewno mniejszy ale będzie, nigdy nie zejdzie poniżej blizny...takie to dziwne...

reklama
Dziewczyny was boli nad blizną a mnie bolało ostatnio dotkliwie pod blizną po prawej stronie - takie ciągłe kłucie i jakby paliło w środku - brałam paracetamol ale jakoś średnio dawał rade, potem jakoś przeszło oby nie wróciło - bo mało przyjemne uczucie.
A jak u was z krwawieniem po cc? U mnie to już 3 tydzień i już leci tak troszke jak na końcówkę okresu, ale to już conajmniej od tygodnia tak mało i jakoś nie chce przestać. Wolałabym juz pozbyć się podpasek:zawstydzona/y: Zapewne każda kobieta ma inaczej, ale chyba nie będzie lecieć do 6 tygodnia?

icak u mnie podobnie. 3 tygodnie po porodzie i ciągle coś tam leci. Niewiele bo niewiele, ale ja też chętnie zapomniałabym o podpaskach.

A kiedy po porodzie można śmiało wskoczyć do wanny? Ja uwielbiam kąpiele a od porodu tylko prysznic. Już bym tak chciała ale boję się o te szwy...

Trasia mi już leci takie żółte ledwo co, a mam miesiąc po wiec spoko wkładki zmieniam co jakiś czas dla higieny, a szwy mi puściły i wyleciały już dawno

matko jak mi sie marzy wanna !! :D ale niestety nie mam.. ale jak pojedziemy w lipcu do rodzicow na pewno sie walne do wanny z gazetką :-)

u mnie równy miesiąc od porodu i uzywam takie mini wkładki bella :-) po całym dniu czasami cięcie czuje ale nie jakoś bardzo..

U mnie słabe już te krwawienie, po nocy to praktycznie wcale nic, widoczne jedynie po karmieniu małej...w zasadzie to zastanawiam się nad wkładkami takimi bardziej grubszymi, co y się tych podpasek pozbyć..

Z Filipem po 3 tygodniach mi minęło całkowicie, ale to róznie, zależy jak miesiączki były, czy bardziej obfite czy mniej..

A co do kąpieli, hmmm...ja sie kapie w wannie, bo prysznica nie mam...ale dopiero w sobotę tak pierwszy raz posiedziałam z 10 minut...bo tak to wygląda to raczej jak siedzenie z prysznicową słuchawka w wannie...:-)

ja tez krwawienie juz mam bardzo słabe, w zasadzie nie mozna tego nazwac krwawieniem, tylko takie brudzenie. Podpasek w zasadzie juz nie uzywam, tylko wkładki hig.

reklama
U mnie jeszcze sporo leci,w zasadzie to dwa ostatnie dni to myślałąmże to końcówka a dziś nie dość że podpaska cała zakrwawiona to jeszcze pod prysznicem skrzepy mi leciałay:szok:nie wiem kiedy to się skonczy.Wdodatku ciągle nie umiem sie tak dokładnie podmyć,robie to bardzo delikatnie bo sie boję i ma wrazenie że taka niedomyta chodzę:zawstydzona/y:

Do góry