reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy:)))

reklama
Mnie się wydaje że to właśnie w ostatnich tygodniach ciąży najbardziej jesteśy narażone na dodatkowe kilogramy i do tego zmianę wyglądu na jakiś kosmiczny:baffled::baffled:

Ja nie wiem jak to jest, ale mnie lekarka jak byłam na usg ochrzaniła, że przytyłam aż 10 kg :-D. Jak powiedziałam, że nie jem więcej niż przed ciążą, to stwierdziła, że w ciąży trzeba bardziej uważać, bo organizm magazynuje zapasy i powinno się unikać słodyczy, jeść same wartościowe rzeczy, bo potem zostają zbędne kilogramy i ciężko się ich pozbyć... Stwierdziłam, że nawiedzona jakaś, ale może coś w tym jest :sorry2:. Ale teraz jestem na diecie, więc problem z głowy ;-)

weszlam na wage - MOJA waga pokazuej m ityle co pod koniec poprzedniej ciazy (72kg) ale ta u lekarza bedzie pokazywac z 2kg wiecej... ale wierze swojej :-p

Czyli wg. mojej wagi mam 12kg na plusie - nie jest zle az tak... Dobrze ze sie ruszam bo jakbym siedziala w domu to na 100% byloby wiecej... No ale ostatni miesiac spedze w domu wiec pewnie jeszcz ze 3kg mi przybeda...

Ja dzisiaj odnotowałam 8 kg na plusie, mój brzuch zacżał się gwałtownie powiększać i waga właśnie teraz zaczęła iść do przodu. Wcześniej to tak średnio 1 kg na miesiąc. Teraz chyba synek nieźle ciągie, bo w końcu nasze szkraby teraz przybierają ponoć po ok 200 g na tydzień.:-)

w czwartek mam wizyte z wazeniem, wiec zapewne dostane zawalu.
ten miesiac, ze wzgledu na mrozy przesiedzialam praktycznie caly w domu. Wiec pewnie waga skoczyla.
Wczesniej codziennie chodzila na spacerki, krotkie bo kosci bolaly, ale jednak troche ruchu bylo.

no właśnie też mnie ten artykuł w gazecie zdziwił :confused:

wydaje mi się, że skoro dzieci teraz przybierają najwięcej i jeszcze ta woda w ograniźmie sie zbiera itp, pewnie zaowocuje na naszych wagach ;-)
po ciąży szybko zleci :tak:

no ja już przytyłam 22 kg :-( niestety, póżniej trzeba będzie szybko to zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi , ale jestem ciekawa czy to realne hmmm

reklama
no ja już przytyłam 22 kg :-( niestety, póżniej trzeba będzie szybko to zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi , ale jestem ciekawa czy to realne hmmm
Witam, tak sobie czytam ten watek i mysle ze u mnie bylo srednio ja przytylam w obu ciazach po 16 kg i dosc szybko je zrzucilam, przy drugim dziecku zaczynalam przy wadze 57 plus 6 przy ciazy a teraz rok po porodzie waze 49kg i zaznaczam ze dalej karmie piersia wiec nie dchudzam sie specjalnie i pracuje wiec to chyba najlepsza dietka i sposob na kilogramy;-)

Do góry