reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
roxi gratulacje! i dla innych dzielnych nocnikowiczów także :-) !
marg
za wygodny nocnik macie 
u nas nocnik jest już właściwie cały czas, pieluszkę zakładamy tylko na noc, drzemki i wyjście poza mieszkanko. Iś Niemal za każdym razem ładnie woła siku i leci na nocnik, jak sie zajmie zabawą to sie czasem zapomni i zsiusia, ostatnio wlazła mi pod swój stolik i tak sobie toaletę zrobiła :/ teraz jest mi cieżko ją pilnować przez nawał papierów z pracy które pisze w domu, ale staram sie konsekwentnie pilnować tego nocnika i wierze w to że po wakacjach powiemy już ostateczne adieu pieluszkom ;-)
marg

u nas nocnik jest już właściwie cały czas, pieluszkę zakładamy tylko na noc, drzemki i wyjście poza mieszkanko. Iś Niemal za każdym razem ładnie woła siku i leci na nocnik, jak sie zajmie zabawą to sie czasem zapomni i zsiusia, ostatnio wlazła mi pod swój stolik i tak sobie toaletę zrobiła :/ teraz jest mi cieżko ją pilnować przez nawał papierów z pracy które pisze w domu, ale staram sie konsekwentnie pilnować tego nocnika i wierze w to że po wakacjach powiemy już ostateczne adieu pieluszkom ;-)
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
To ja Wam zazdroszczę że dzieciaczki tak ładnie nauczyły się nocnikowania. U nas z tym jest gorzej, ogólnie jak posadzę to posiedzi. Wie chyba do czego on służy,ale jeszcze ani raz nie zrobił do nocnika. Tylko wydaje mi się że nie jest na to gotowy bo jak latał w majteczkach to nawet jak zrobił kupę to mu ona nie przeszkadzała w majtkach, po prostu siadł na drugi bok żeby nie ugniatać tego ,ale nawet nas nie zawołał ani nic. Tak więc przed nami chyba jeszcze długa droga...
renata borysek
Fanka BB :)
To ja Wam zazdroszczę że dzieciaczki tak ładnie nauczyły się nocnikowania.
Tak samo jak ja:-) i gratulacje wielkie!
czarodziejkaM
I ja również gratuluję wszystkim dzieciaczkom,które już ładnie korzystają z nocnika i tym,które właśnie zaczynają z mniejszymi lub większymi sukcesami.U nas już nocnik był używany przed zimą,siadał robił siusiu lub kupkę,ale nagle mu się odechciało siedzenia i nie chciał nawet spojrzeć w stronę nocnika a ja nie zmuszałam ale już wkrótce zabieramy się za to ponownie.Majteczki do biegania bez pieluchy już zakupione,tylko wjazd będzie w środku lata i nie wiem czy nie poczekam aż wrócimy.
kroma
ja też gratuluję i powiem wam, że Arek już więcej razy zrobi siku na nocnik, tylko trzeba go pilnować bo sam zapomina i zawsze coś obsika a szczególnie jak mu czegoś zabronię, więc do spania ma pieluchę i na wyjścia z domu bo jeszcze posikuje ale po domu lata z gołą pupą.
margerrita
alicja - a mloda pozwala sabie pieluszke zalozyc, bo Patryk nie chce, kupilam takie pieluchomajtki i mowimy ze majteczki
i to jakos na noc przechodzi, ale on w nocy sie budzi i wola, ze chce siusiu,
za to w dzien jest krzyk i pisk i nie ma mowy by mu zalozyc pieluche, nawet jak gdzies dalej idziemy, wiec calkiem odpuslismy juz, ostatnio jakbylismy w zoo, to ponad 5h wytrzumal, dopiero w domu jak przyszlismy pobiegl na nocnik
problem jest w zlobku, bo tam potrafi sie zsiusiac, ale domyslam sie, ze jest zajety zabawa, panie nie dokonca dopilnuja, no cuz lipiec i sierpien z babcia bedzie wiec chyba juz sie tym nie przejmuje
za to w dzien jest krzyk i pisk i nie ma mowy by mu zalozyc pieluche, nawet jak gdzies dalej idziemy, wiec calkiem odpuslismy juz, ostatnio jakbylismy w zoo, to ponad 5h wytrzumal, dopiero w domu jak przyszlismy pobiegl na nocnik
problem jest w zlobku, bo tam potrafi sie zsiusiac, ale domyslam sie, ze jest zajety zabawa, panie nie dokonca dopilnuja, no cuz lipiec i sierpien z babcia bedzie wiec chyba juz sie tym nie przejmuje
reklama
Podziel się: