reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

A moje dziecko dzisiaj z premedytacją chciało się zsiusiać na świeżo co upraną, po ostatnim zasikaniu kanapy, narzutę :dry: Jak dzisiaj położyłam na kanape te narzute, to jak tylko Patryk był bez pieluchy to odrazu leciał i wspinal się na łóżko i siedział jakby czekał aż zachce mu się siku :baffled: Nie mam 100% pewności ale wyglądał jakby to robił celowo :rolleyes2::sorry2: Dobrze że go przejrzałam bo w ostatniej chwili udało się się go ściagnąć z kanapy a już pare kropelek poleciało :confused2: oczywiście się popłakał że niby nie chciał ale ja swoje wiem ... złośliwiec mój mały :-pa nocnik cały dzień był beee, ale dzisiaj wszystko zwalam na chorobe i pogode ;-)

reklama
roxi :-) o kurcze faktycznie wygląda na to że upodobał sobie to miejsce :-) może tą narzutą wyściełaj mu nocniczek :-p ach te nasze dziecki :-)

No i sobie wykrakałam :confused2: juz dzisiaj kanapa i narzuta zasikane ... ponownie :dry: Może na Patryka działa czerwony kolor, bo narzuta jest własnie czerwona :eek: chyba zakupie czerwony nocnik :-p

Zaczyna mnie już męczyć to odpieluchowywanie a to dopiero początek :baffled::ninja2:

wszem i wobec oznajmniam że "odpampersowanie" Miłosza się udało...wszystkie swoje potrzeby załatwia tylko i wyłącznie do nocnika (lub na trawkę:sorry:).Jestem naprawdę dumna z mojego syna!!!!
Życzę każdej z Was by z Waszymi dzieciaczkami poszło tak samo sprawnie jak mi z moim:tak::-):tak::-)

wszem i wobec oznajmniam że "odpampersowanie" Miłosza się udało...wszystkie swoje potrzeby załatwia tylko i wyłącznie do nocnika (lub na trawkę:sorry:).Jestem naprawdę dumna z mojego syna!!!!
Życzę każdej z Was by z Waszymi dzieciaczkami poszło tak samo sprawnie jak mi z moim:tak::-):tak::-)
Mega gratulacje dla Was !!!

Zaczyna mnie już męczyć to odpieluchowywanie a to dopiero początek :baffled::ninja2:

to tak jak mnie i widze że on w ogóle nie czai o co chodzi,z osikanymi majtkami może biegać i nic mu to nie przeszkadza jedynym światelkiem w tunelu jakie zauważyłam to jak poleciala w niedz kupa po nogach to stanął jak zamurowany nie zrobil już ani kroczka i jak przynioslam chusteczki to sam mi zabierał i zaczał wycierać nóżki,na szczęście wszystko odbylo się na tarasie

och jak gratuluję i zazdroszczę

Kania moja coraz cześciej sama ściąga pieluche i leci na nocnik. Generalnie wyraża chęć że chce. Ale niestety za każdym razem:no:

reklama
Dawidowe może jej załóż majtki? Wiesz, moja chce pieluchę w ciągu dnia ale ja jej mówię że pieluchę założymy jak pójdzie spać albo na spacer i tak w sumie zużywamy 2-3 dziennie. Nocnik stoi pod ręką i praktycznie co pół h pytam jej jak jestem w domu czy chce się jej siku i jak jej się chce to niech woła, czasami zawoła, czasami weźmie nocnik a zsika się obok, wczoraj woła że chce siku a łapie się za tyłek więc widzę, że raczej kupa ją gniecie, posadziłam chciała bajki, chyba żeby oderwać myśli od robienia i zrobiła po czym powiedziła - kupy nie robię a za chwilę zagląda, zrobiłam kupę, brawo:-) Nie jest tak zawsze ale ważne że coś się zaczęło dziać w tym temacie. Za każdym razem wynosi nocnik do wc wylewa, spuszcza wodę i zabieramy nocnik spowrotem do pokoju.

Ostatnia edycja:
Do góry