reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

Makuc kciukasy zaciskam b. mocno !!!
Dawidowe ehhh te kupne sprawki (uśmiałam się do łez), choć wierzę że Tobie do śmiechu nie było. Dywan do czyszczenia, nogę się umyć da :-)

reklama
Dawidowe to dobrze, ze się sprało, ja mam w domu jeden dywan i raz kupa na nim wylądowała ale była klockowata i nie wgnieciona więc w papierek i do kibelka. Myślałam o dywanie do Oliwii pokoju ale sama nie wiem czy jest sens...

melduję, że dzień pierwszy zakończył się wynikiem 3:0 /(zasikane majtki: cokolwiek zrobione do nocnika) :confused2:
będzie ciężko, oj będzie...

DAWIDOWE padłam jak przeczytałam opis poranka :-D:-D:-D:rofl2: i dobrze, że kupa się sprała ;-)

Makuc mowis i masz:-) Teraz ssprawna pralka, szczypta proszku i suszarka:rofl2:
Dawidowe . Tez bym dywanu szkodowala, dobrze ze sie dalo go reanimowac..
A ja mam problemos wielki. Misiek od maja nie nosi pieluch, ale od tygodnia, nie wola, pytam go mowi nie, a za 3 minuty zasiusiany caly, ogolnie nawet na samym poczatku nie bylo tak zle, kompletnie nie wiem jak mam na to reagowac, wg mnie robi
to specjalnie, np. U moich rodzicow na rog spania, etc,jakies porady? Help!

makuc, trzymam kciuki za kolejne dni z lepszym wynikiem ;-)

dawidowe, Patryk też sam sobie zdejmuje pieluche i wyrzuca ją do kosza tylko z tym nocnikiem u na nie jest tak kolorowo :no: Przygody z kupą współczuje, chociaż jak się czyta to brzmi zabawnie :-p:rofl2:

margerrita, ja niestety nie pomoge ale jak znajdziesz jakis sposób to napisz bo u nas w sumie podobnie. Patryk oczywiście jeszcze w pieluszce przez większość czasu, ale juz był taki moment że ładnie wołał i siadał na nocnik a teraz też co go spytam to nie chce siusiu a potem sika tam gdzie stoi a mi ręce opadają :confused2: Pocieszam się że to taki etap więc może trzeba cierpliwie poczekać :sorry:

ja zauwazylam ze z rozowjem nasze dzieci maja momenty: 3 kroki do przodu, 1 w tyl. moja kumala siku i kupe coraz lepiej a dzisiaj dupa, zrabala sie w pampka i nawet nei pwoiedziala dopiero tatus niuchnal ze cos smierdzi.

dzwidowe- ja sobie przypominam jak z Olką miałam numery kupowe, a Arek też płacze jak kupę zrobi w majtki. Dobrze, że Laura już ci komunikuje, że ma za dużo w pampie.

Myślę że to taki etap Margerritta, Roxannkaa jakby cofanie się troszkę w tył, u Nas jest to samo, choć przecież jeszcze jej nie odpieluchowałam...Tydzień jest taki, że sama leci po nocnik, woła a tydzień taki że sika gdzie popadnie, kupa do majtek, bez wołania. Makuc i tak całkiem nieźle u nas wszystkie majtki w jeden dzień były zasikane 12 szt. więc postęp u Was jest :-)

reklama
no to ja zaczynam powoli wątpić w powodzenie akcji "bez pieluchy marsz". Dzisiaj mija trzeci dzień a Alicja jak nie wołala tak nie wola. Jedynym postępem jest to, że zaczynają jej mokre majtki przeszkadzać i jak się zasika to karze szybko je zdejmować plus pokazuje gdzie kałuża jest... :oo::hmm::rolleyes2::ninja2:
MARG w tym artykule ze Spocka (?) od HAPPY było coś o regresie w odpieluchowywaniu wspomniane. Może właśnie o to u Was chodzi? o widzę, że to się i KANI, DZIULKI i ROXI pociech tyczy... :baffled: ciekawa jestem jeszcze jak tam u ALICJI sprawa wygląda.

Do góry