reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pozytywny test covid poród

mysza28

Zaciekawiona BB
Miasto
Warszawa
Dziś miałam się zgłosić do szpitala na indukcję.
Wczoraj miałam robiony test na izbie przyjęć i ktg po czym odesłali mnie do domu.
Muszę więc zgłosić się do szpitala covidowego. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem z owego szpitala i generalnie jestem przerażona jak to wygląda i jak jest w szpitalu. Generalnie nie będą wywoływać tylko od razu cc bo tak. A ja chciałam uniknąć cc.
Mam bardzo duże wątpliwości co do wyniku testu bo siedzę cały czas w domu nigdzie się nie kręcę a tu taki klops.
Pomóżcie co robić.
Czy któraś z Pań miała doświadczenie z porodem w takim szpitalu.?

reklama
Wydaje mi się, że sam pozytywny wynik testu nie jest wskazaniem do cesarki. Gdzieś o tym czytałam. Wiem, że jeżeli nie wyrazisz zgody to teoretycznie nie mają prawa odizolować dziecka od ciebie po porodzie. Gdybym była na Twoim miejscu skontaktowała bym się w obu sprawach z fundacją Rodzić po ludzku. Tam na pewno podpowiedzą jak to wygląda.

Dziś miałam się zgłosić do szpitala na indukcję.
Wczoraj miałam robiony test na izbie przyjęć i ktg po czym odesłali mnie do domu.
Muszę więc zgłosić się do szpitala covidowego. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem z owego szpitala i generalnie jestem przerażona jak to wygląda i jak jest w szpitalu. Generalnie nie będą wywoływać tylko od razu cc bo tak. A ja chciałam uniknąć cc.
Mam bardzo duże wątpliwości co do wyniku testu bo siedzę cały czas w domu nigdzie się nie kręcę a tu taki klops.
Pomóżcie co robić.
Czy któraś z Pań miała doświadczenie z porodem w takim szpitalu.?
Dzwoń do różnych szpitali covidowych. Nie w każdym jest obowiązkowa cesarka przy pozytywnym wyniku testu.
Może św. Zofia?

reklama