Witam
Mam mały problem z 11 miesięczną córcią - a dokładnie: na początku spała w łóżeczku, w którym miała materac bardzo wypasiony - gruby, pianka kokos i coś tam jeszcze
był bardzo drogi i no twardy....ale jak troszku podrosła to nie chciała spać w łóżeczku...bo ochraniacze dookoła jej zasłaniały świat..a jak je zdjęłam to oczywiście moja córka lubi spać w poprzek i się nie mieściła - waliła głową w szczebelki, tłukła się budziła się co chwilkę, płakała, zahaczała nóżki pomiędzy szczeble itd...przez tydzień z nią walczyłam po czym dałam jej spokój do 9 miesiąca spała ze mną w łóżku obok mnie..najpierw na tym materacu z łóżeczka...potem na samym materacu łóżkowym (jest ona bardzo twardy). Jednak zaczęła mi w nocy podróżować zawzięcie po łóżku i przechodzić przez bariery dookoła - mogła z łatwością spaść mi w nocy z łóżka, które jest wyższe...kupiłam więc kwadratowy kojec...pomysł okazał się super, bo mogła w nim spać w każda stronę nie tłukąc się - a nawet jak spała na brzegu to jest tam siateczka i jej nie przeszkadza śpi dalej..jednak kojec ten miał tylko taki materac no składany (chyba jakieś deseczki w środku czy coś). Zaczęłam rozglądać się za kwadratowym materacem...i żeby jeszcze z wymiarami pasował..nie znalazłam żadnego kwadratowego z kokosem jak ten co był w łóżeczku..znalazłam jakiejś tam formy piankowy kilka cm grubości za 60 zł i to o 2 cm większy niż kojec - jednak jest tam w bokach siatka i się wcisnął, moje pytania:
1. materac niby przeznaczony dla dzieci i niemowląt - jednak czy z racji, że jest to sama pianka pianka i jest miększa od materaca z kokosem z łóżeczka nie zaszkodzi mojej córce?
2. jeżeli może zaszkodzić to czy możecie coś doradzić, może wiecie gdzie produkują meterace kwadratowe takie twarde z kokosem..czy coś
dziękuje z odpowiedzi
Mam mały problem z 11 miesięczną córcią - a dokładnie: na początku spała w łóżeczku, w którym miała materac bardzo wypasiony - gruby, pianka kokos i coś tam jeszcze
1. materac niby przeznaczony dla dzieci i niemowląt - jednak czy z racji, że jest to sama pianka pianka i jest miększa od materaca z kokosem z łóżeczka nie zaszkodzi mojej córce?
2. jeżeli może zaszkodzić to czy możecie coś doradzić, może wiecie gdzie produkują meterace kwadratowe takie twarde z kokosem..czy coś
dziękuje z odpowiedzi