Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wysiłkowym czy w ogóle? Powinno samo trochę przechodzić jak wszystko się regeneruje, ale zasadniczo warto iść do uroginekologa lub fizjoterapeuta uroginekologicznego dobrać ćwiczenia, doradzą też czego unikać w codziennym życiu żeby zniwelować problem. Przy nie dużych problemach można robić zabieg laserem przy większych czasem konieczna jest operacja, ale w większości przypadków ćwiczenia dają radę, mi np. wystarczyły, a urodziłam 4kg kluseczkę.Mamusie miała, któraś z was tego typu problem po porodzie naturalnym? Samo przeszło czy jakieś ćwiczenia robiłyście? Stosowałyście jakieś specjalne podpaski, wkładki?
Popieram. Jestem po 3 porodzie (styczeń), uczęszczam do uroginekologicznego fizjoterapeuty. Nie są to wizyty refundowane (trzeba płacić) ale warto. Proste rzeczy jak postawa ciała, korzystanie ze stołka w toalecie i odpowiednie wstawanie, podnoszenie to to co możesz ogarnąć sama. Ale ćwiczenia już musi ci pokazać fizjo.Wkładki pomagają zatuszować problem, ale nie zlikwidują go. Trzeba pójść do fizjoterapeuty uroginekologicznego i regularnie ćwiczyć