reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Problemy brzuszkowe

Gosik880

Fanka BB :)
Dziewczyny czy wasze dzieci też miały problemy jelitowe po podaniu szczepionki na rotawirusy? U mnie od 2 tygodni dramat. Mały niespokojny, cuchnące gazy w ilości zastraszającej, zmiana ilości kupek na jedną mega rzadką co 4 dni, zwiększyło się ulewanie. Synek nie może spać bo budzą go bączki co chwile. Dzisiaj zleciłam posiew kału bo się już niepokoję. Lekarze bagatelizują problem. Co jeszcze mogę zrobić, żeby mu pomóc? 😭

reklama
Teoretycznie objawy mogą występować do 2 tygodni. U Was właśnie tyle mija.
Daj znać jak będziesz miała posiew.

Teoretycznie objawy mogą występować do 2 tygodni. U Was właśnie tyle mija.
Daj znać jak będziesz miała posiew.
Pediatra stwierdziła, że objawy gastryczne mogą się utrzymywać do 3 tygodni po szczepieniu. Jeśli to nie szczepionka to co to może być? Bakteria? Alergia? Mały ulewał ale teraz to jest jakiś dramat i jeszcze te ciągłe gazy 😔

Trudno powiedzieć. Mógł coś w przychodni na szczepieniu złapać.

Ja obecnie zazwyczaj zalecam zrobienie testu na covid. Tak na wszelki wypadek.

U nas było podobnie plus nawet krew w kupie się pojawiła w dniu przyjęcia szczepionki. Tez robiliśmy posiew, dodatkowo usg brzucha, ale wszystko wyszło ok. Po 2,5tyg uspokoiło się wiec było typowo po szczepionce :( ratowaliśmy się termoforkiem, po kilku minutach zasypiał więc chociaż chwilowa ulgę przynosiło

U nas było podobnie plus nawet krew w kupie się pojawiła w dniu przyjęcia szczepionki. Tez robiliśmy posiew, dodatkowo usg brzucha, ale wszystko wyszło ok. Po 2,5tyg uspokoiło się wiec było typowo po szczepionce :( ratowaliśmy się termoforkiem, po kilku minutach zasypiał więc chociaż chwilowa ulgę przynosiło
Synek miał biegunkę? U nas jest w drugą stronę. Jest mniej kupek ale bardzo rzadkie. Największym problemem są gazy. Pierdzi bez przerwy 😐

reklama
Mam wyniki posiewu. Niestety wyszły dwie bakterie: citrobacter i Klebsiella oqytoca. Najpierw leczymy zachowawczo probiotykami, bo bakterie są nieliczne. Jeśli objawy się nasilą pozostaje tylko leczenie antybiotykiem. 🙁

Do góry