reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przeciwciała, konflikt? Ja Arh+,mąż Arh+

Betty2

Fanka BB :)
Nie znalazłam takiego przypadku albo nie trafiłam...
Jak w tytule ja mam Arh+, mąż ma Arh+.
1 ciąża strata 5tc, 2 ciąża naturalna bez obecności przeciwciał
Obecna ciąża 3 - teraz 12tc. Wszystkie ciąże wspólne.
Wyszły mi przeciwciała. W załączniku zamieszczam foto badania
18.04 jedziemy z mężem na sprawdzenie ile będzie u mnie.Maz będzie miał pobraną krew.Pani powiedziała że jak on nie będzie ich miał to ok a jak jednak tak to będzie dalsza diagnostyka. Screenshot_20220326-150941_Gallery.jpg
Może ktoś miał podobnie i coś podpowie :(

reklama
@Betty2 konflikt Rh +/- jest najbardziej popularnym ale nie jedynym jaki występuje. Jest wiele różnych, mniej popularnych.
Nic więcej nie podpowiem ale trzymam kciuki ❤

W grupach krwi wyróżnia się kilka czynników, m.in.
Grupa główna
Czynnik rh
Układ kell
Układ kidd

Przeciwciała anty Jka są z układu kidd. Przeciwciała wytworzone oznaczają, że w czasie ciąży doszło do immunizacji i wytworzenia przeciwciał. Przeciwciała z tego układu rzadko kiedy powodują chorobę hemolityczną, nie mniej trzeba je kontrolować. Dodatkowo wskazane jest kontrolowanie przepływów tętnicy środkowej mózgu u płodu.

I tak mam przeciwciała antyJka. Pojawiły się w drugiej ciąży.
Aktulanie mam trójkę dzieci i wszystkie są zdrowe.
Jednak od początku miałam częściej pobieraną krew na przeciwciała i właśnie od 18tc robione przepływy.

I tak mam przeciwciała antyJka. Pojawiły się w drugiej ciąży.
Aktulanie mam trójkę dzieci i wszystkie są zdrowe.
Jednak od początku miałam częściej pobieraną krew na przeciwciała i właśnie od 18tc robione przepływy.
Bardzo Ci dziękuję za odzew i odpowiedź...Czy w razie czego mogę być z tobą w kontakcie i coś zapytać ?
Beata

reklama
Do góry