reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepuklina jądrowa

witam, okazało się, że mój roczny synek ma przepuklinę mosznową. Pediatra powiedział, że to się operuje. strasznie mnie to zmartwiło. Może ktoś ma podobny problem i może powiedzieć coś na ten temat? czy nie ma szans żeby samo przeszło? jak odbywa sie ta operacja, w jakim wieku najlepiej , jakie możliwe powikłania? którego lekarza lub szpital polecacie? proszę o informację.

reklama
Mój synek ma 3 lata 10 miesięcy i okazało się właśńie że ma przepuklinę i będziemy ją operować, innej metody nie ma na to niestety. Mieszkam w Lublinie i zabieg będziemy mieli w przychodni Medicos u dr.Chromińskiego- ponoć jest najlepszym chirurgiem dziecięcym. Zabieg mamy zaplanowany na 12 sierpnia więc dopiero po nim będę mogła napisać coś więcej na ten temat. Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Niunia.

Jak obiecałam, tak odpisuję- byliśmy dzisiaj na zabiegu, trwał 30 minut, Mały ma tylko dziurkę z pętelką ( nie było potrzeby zakładania szwów), zabieg był robiony pod narkozą, w znieczuleniu ogólnym, a że byliśy w prywatnej klinice (na NFZ) to po 2 godzinach po zabiegu wróciliśmy do domu. Niunio sobie śpi- jeszcze go trzyma narkoza- ale to jest normalne. Narzekał tylko że troszkę go boli brzuszek- ale to też jest normalne- sostje pyralginę przecwbólowo i wszystko poza tym jest w porządku, dziecku wolnochodzić i robić wszystko tak jak do tej pory, trzeba tylko przez pierwszy dzień uważać z jedzeniem- tak jak po każdym zabiegu w znieczuleniu- bo dziecko może zwracać. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Ola.:-)

U mnie nie było tego problemu, ale tylko dlatego,że starsze dziecko jest dziewczynką, a młodszy jest jeszcze mały. Mojej kuzynki synek miał przepuklinę. Niestety trzeba ją operować nie ma innego wyjścia i robi się to( o ile dobrze pamietam) jak dziecko ma ok 3 latka. Zabieg jest pod narkoza ogólną i nie jest chyba skomplikowany. Natomiast po zabiegu dziecko nie powinno mieć żadnych wysilków. Nie powinno płakać wysilać sie bo przepuklina może wystąpić od nowa:no:. Tak bylo w przypadku tej kuzynki. Jej syn miał zabieg na przepuklinę 2 razy, bo był strasznym krzykaczem i przepuklina się odnowiła. To wszystko co wiem na ten temat. Zycze zdrowka dla synusia i oby wszystko było ok:tak:

Dzięki za informacje, długo nikt nie odpowiadał na moje pytanie i dlatego przestałam tu zaglądać. jak zdrówko synka po zabiegu, wszystko w porządku? nam powiedziano że najlepiej jest operować jak dziecko ma ok. 2 latek, w szpitalu spędza się 3 dni. Piszesz że wyszliście tego samego dnia, dla dziecka to na pewno mniejszy stres. poproszę o dokładniejsze namiary na tą klinikę i może tel. do tego doktora? z góry dziękuję.

Do góry