reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przyrost wagi

U mnie póki co +6,bardzo bym chciała nie przekroczyć 10 ale jeszcze ponad 7 tyg zostało więc mało prawdopodobne,że się uda.

reklama
U mnie też waga ciągle w górę ;). Cały czas ograniczam słodycze, ale obiad niestety dwudaniowy i kopiasty.
Mądre książki piszą, że podczas karmienia trzeba dostarczać organizmowi jeszcze więcej kalorii niż w ciąży.
A więc tylko jeść, jeść i jeść... :)

Elzu- może to woda się zatrzymuje w organiźmie-przed porodem to normalne, bo przez tydzień na pewno 2kg tłuszczyku nie zebrałaś więc spokojnie:) Widzę, że termin masz taki sam jak ja :)

daissy_, mam nadzieje, ze to woda :) w brzuszku 2 cm przybylo tez wiec moze dzidzia podrosla tez :) zostal nam rowno miesiac.. :)

U nas na wadze -0,5 kg czyli jest 7,5 kg na + w brzuszku 110 czyli 2 cm w ciągu miesiąca, za to jak dzisiaj ubierałam buty i skarpety to zauważyłam w okolicy kostki że nogi są opuchnięte, więc chyba też zaczynam wodę zbierać....

Ja nie wytrzymałam wczoraj i się zważyłam, przez miesiąc +2kg, jeśli waga jest dobra, bo ona ma swoje fochy.
Ja się boję tego momentu jak trzeba będzie po porodzie przymierzyć swoje jeansy sprzed ciąży... brrrr

Dlatego ja swoje dwie pary przerobiłam na ciążowe i nie martwię się tym hihi, kupię nowe :)

Boję się tego flaczka z przodu, majtochy uciskające albo pas by się przydał nie.... tylko niewiem jaki i z czego, poradzcie

Trusia- ja też właśnie zastanawiam się jaki pas kupić, bo przyda się na pewno przynajmniej na początku, żeby jednak w te jeasny jakoś się wbić:p Zamawiam właśnie trochę rzeczy z apteki doz.pl i tam jest jakiś pas poporodowy pani Teresy czy jakoś tak za chyba 40zł i się nad nim zastanawiam. Na allegro to tyle tego, że nie wiadomo co wybrać. Ale słyszałam, że fajne są taki pasy z majtkami od razu. Może któraś jakiegoś używała to niech się wypowie:)

reklama
Do góry