reklama

Rosnąca beta hcg po miesiączce

taisiya

Fanka BB :)
Hej, ostatnio przytrafiają mi się nieciekawe rzeczy..

13 marca duszki na teście
15 marca zaczęła mi się miesiączka, umówiłam się na teleporade i lekarz zlecił beta hcg - wyszła 13
Byłam wczoraj na usg, wszystko wskazuje na 1 fazę cyklu i pęcherzyk w prawym jajniku, ale z racji tej podwyższonej bety kazał sprawdzić jeszcze raz, dziś wynik 59.. Czyli rośnie.
Lekarz kazał monitorować betę i przyjść na usg w przyszłym tygodniu, ale chciałam zapytać czy może ktoś miał podobną historie, czy beta nie powinna spadać i czy jak beta rośnie to nie powinna hamować owulacji??
Troche mnie to przeraża..

reklama
Hej, ostatnio przytrafiają mi się nieciekawe rzeczy..

13 marca duszki na teście
15 marca zaczęła mi się miesiączka, umówiłam się na teleporade i lekarz zlecił beta hcg - wyszła 13
Byłam wczoraj na usg, wszystko wskazuje na 1 fazę cyklu i pęcherzyk w prawym jajniku, ale z racji tej podwyższonej bety kazał sprawdzić jeszcze raz, dziś wynik 59.. Czyli rośnie.
Lekarz kazał monitorować betę i przyjść na usg w przyszłym tygodniu, ale chciałam zapytać czy może ktoś miał podobną historie, czy beta nie powinna spadać i czy jak beta rośnie to nie powinna hamować owulacji??
Troche mnie to przeraża..
Nie chcę straszyć, ale coś takiego może się zdarzyć przy ciąży pozanacicznej.
Jeżeli endometrium jest cienkie, to też wskazuje na cp. Ja bym zbadala betę jeszcze pojutrze i pojechała z wynikami i z opisem dzisiejszej wizyty do szpitala.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry