reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ROZMIARY UBRANEK, SMOCZKÓW, PAMPERSÓW ITP.....

no właśnie tak to jest z rzeczami kupowanymi w Polsce, jak wchodza na rynek i nie sa produkowane w naszym pieknym kraju to sa ok, np tak jest narazie z kosmetykami HIPP teraz sa super bo sa sprowadzane ze szwajcarii ale jak zaczna je robic w Polsce to chyba bede zmuszona przestawic sie na coś innego.
mam pytanie w czym kapiecie maluchy mam na mysli płyn mydło lub tym podobne bo ja używam Oilatum od początku a teraz zastanawiam sie nad czyms innym i nie wiem na co mogłabym zmienic?

reklama
Wlasnie...tak polska sobie leci...Moj brat i mama zawsze robia zamowienie u mnie na srodki czystosci...Np.proszki,plyny do mycia naczyc,plyny do kapieli i kupa innych rzeczy..Podobno polskie sa mieszane z woda:dry:

A co do kosmetykow to uzywaly juz dosc dlugo Hippa-mamy plyn do mycia ciala,olwke,krem na buzke i cale cialo...A ja mam dodatkowo balsam:-D

Sylwia i Wojtuś,ja kapie Maxiego w Oilatum Plus,ale to ze względu na problemy ze skóra,która ma szorstka,a kiedys jak nie uzywałam oilatum tylko oliwkę to była masakra,doszło do podraznień,skóra schodziła mu w pachwinkach dosłownie płatami i bardzo go to bolało.Maxi dostaje to na receptę za darmo .Puki co nic innego lepszego nie znalazłam,może Wy cos znacie????????

to się robi delikatny krochmalik , można ze 2 łyżki na wanienke, ale to według uznania - aby tylko łyżka nie stawała :)... ja kąpię najczęściej małego w rumianku i jak na razie ma super skórkę ( a robię tak od jego urodzenia), zapazram 2 torebki rumianku a później dolewam to do wanienki , ale nie jest to chyba metoda na leczenie jakiś poważnych spraw, jednak rumoianek na pewno łagodzi

A my zawsze kąpiemy Otylkę w lawendowym J&J, do tego tej samej firmy żel do mycia, przy okazji mama tez korzysta:))) Pachną superowo! a skora Otylki też cacy.

My od poczatku kapiemy w Balneum Hermal - jest super.

A co do niemieckich kosmetyko i detergentow to sa lepsze od polskich, nawet gdzies czytalam testy przeprowadzali, ja tez zamawiam u taty kosmetyki i proszki niemiecki, gdzie zalatwia od znajomych:)))

reklama
A my na razie myjemy zwykłym mydełkiem. Nie chcę eksperymentować, skoro Wojtek ma śliczną skórkę.
A ja nie używam żadnych husteczkek do pupy (chyba, że poza domem), tylko go wodą, lub wodą z mydłem myję. Zaczęłam tak od urodzenia, bo się bałam podrażnień czy uczuleń i tak zostało.:-)

Do góry