reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Różowe upławy

Nasturtium

Fanka BB :)
Dziewczyny, dzisiaj zaobserwowałam u siebie różowe upławy.
Mam infekcję, od środy biorę fluomizin. Nie czuję żadnego bólu, swędzenie jest, ale nie jakieś mocno dokuczliwe. Czy takie upławy to Waszym zdaniem objaw infekcji po prostu, czy jeszcze coś innego? Dodam, że mam niski poziom progesteronu, zwykle biorę duphaston od 17 dc, ale w tym mc wezmę dopiero około 25 dc (tak żeby dopasować to pod leczenie clo w styczniu, uzgodnione z lekarzem), także mam też podejrzenie, że może te upławy są właśnie spowodowane spadkiem poziomu progesteronu… Dzisiaj mam 21 dc.
Dodam, że jestem poza UE, nie mam jak skonsultować się z lekarzem, wracam dopiero 23.12, także Wasze rady będę dla mnie złotem 🤍.

I jeszcze dodatkowe pytanie- czy clo trzeba zawsze podawać od 3dc, czy można na przykład od 5?
Jak to było u Was?

Aktualizacja- chyba jakaś jednorazowa akcja, na razie ustały…

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, znowu ja.
Myślę, że u mnie to objaw rozkręcającego się okresu jednak.
I teraz kilka pytań do Was, może mi pomożecie:
1. Czy możliwe, że okres pojawia się pomimo niskiego poziomu progesteronu? Z tego powodu biorę duphaston na wywołanie, własny okres mam w kosmos, właściwie nie mam. Teraz mam 21dc, więc dziwne, że tak wcześnie coś się (chyba) zaczyna, ale wiadomo, że wszystko możliwe.
Czy jeśli się pojawi, to duphaston i tak powinnam wziąć, czy nie ma to totalnie sensu ?
2. Leczę się akurat fluomizinem, czy jeśli okres się pojawi to muszę przestać stosować? Chyba tak, chociaż w ulotce jest napisane, że wstrzymać w trakcie obfitego krwawienia, nie krwawienia w ogóle.
3. Czy jeśli przyjdzie teraz „naturalny” okres to warto rozważyć jeszcze jeden monitoring bez clo? Planowane rozpoczęcie stymulacji u mnie w styczniu, miałam do tej pory dwa i pecherzyki nie pękały. Z jednej strony wolałabym spróbować zajść na naturalnym cyklu, z drugiej nie wiem, czy jest sens tracić czas, tym bardziej, że jestem obciążona brca1, AMH mam niskie (6,75 a norma 4-58, chociaż mój lekarz i jeszcze dwóch twierdzą, że jest ok, ale wiem, że nie mam dużo czasu).
Mam mętlik w głowie i dużo lęku, wiem, że to wszystko to pytania do lekarza, ale z drugiej strony jestem przekonana, że Wasza wiedza wynikająca z doświadczenia i chęci zgłębiania wiedzy w temacie żeby sobie pomóc jest bardzo cenna, a lekarze po prostu nie mają zwykle ani ochoty, ani „serca” żeby każdy przypadek analizować bardzo dokładnie i wybierać indywidualne podejście.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🥰.

1. Raczej pytanie do lekarza
2. U mnie był inny lek, ale miałam przerwać na czas okresu
3. To raczej jak Ty chcesz, nikt Ci nie powie na forum, że tak, warto, lub nie warto, jeśli nie zna dokładnie Twojego przypadku :)

Do góry