reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozstępy...

ANET ale wredoty Cię nawiedzają! Kurcze jak można tak powiedzieć kobiecie niecały miesiąc po porodzie?:szok: A patelnią przez łeb takich;-);-)
U mnie rozstępów naszczęście jakiś strasznych nie ma - 3 czy 4 na biodrach ale brzuch to po prostu galareta :-( W biodrach ładnie mi zeszło i teoretycznie wchodzę w spodnie z przed ciąży ale przez ten bebzon się nie dopinam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie pamiętam ile po Anieli mi "znikał"

reklama
mnie ta sflaczala skorka zrobila sie juz napieta-ale brzuchol jak w 5 miesiacu ciazy mam hehe:-Di szczerze to tylko jedna moja kolerzanka powiedziala mi ze przecierz brzuszek rosl przez 9 mcy to niby jak ma zejsc ot tak sobie?? wiekszosc tego nie rozumie (szczegolnie tych ktore nie maja dzieci) ze to czasem nie takie latwe wrocic do formy z przed porodu-i ze tak od razu nie mozna cwiczyc i trzeba sie oszczedzac:zawstydzona/y::wściekła/y:i jak nie iwedza to beda tak glupio gadac-mnie sie tez zdarza slyszec podobne komentarze.

To mnie jeszcze zadna kolezanka nie powiedziala tego wprost, ale widze ich wzrok, a znam je dobrze i wiem co sobie mysla: "ojej biedna Ania, nadal taka gruba a brzuch jaki wielki...". Strasznie to wkurzajace! A nie chce mi sie kazdej po kolei tlumaczyc ze 3 tygodnie po porodzie brzuch jest i dlugo bedzie, a tluszcz z ud i tylka nie zostaje na porodowce!!:wściekła/y:
Moja mama stwierdzila ze i tak naprawde szybko brzuch mi znika i ladnie sie wciaga, a sama urodzila 4 dzieci i wiele widziala, wiec jej wierze i nie bede sie przejmowac kolezankami.
Jedna sie mnie zapytala kiedy mielismy pierwszy seks po porodzie, to jej musialam tlumaczyc co to jest polog i jak wyglada sytuacja w srodku mojego ciala i dlaczego seks jest zabroniony. To zrobila wielkie oczy i jeszcze bardziej zaczela sie nade mną użalać! No szlag mnie trafił normalnie! :wściekła/y:

mi niby większość brzuszka się wchłonęła, ale nadal mam wokół pępka takie nagromadzenie tłuszczyku; no i poszerzyłam się chyba jednak w biodrach, bo spodnie sprzed ciąży wciągam do połowy dupska, a potem już się nie da; nosiłam rozmiar 34/36, teraz już chyba do niego nie wrócę jednak;
czekają mnie zakupy...

Jedna sie mnie zapytala kiedy mielismy pierwszy seks po porodzie, to jej musialam tlumaczyc co to jest polog i jak wyglada sytuacja w srodku mojego ciala i dlaczego seks jest zabroniony. To zrobila wielkie oczy i jeszcze bardziej zaczela sie nade mną użalać! No szlag mnie trafił normalnie! :wściekła/y:
Manija to jesli ty to umiesz ładnie tłumaczyć to napisz mi dlaczego nie wolno - bo mój mężu jakis nie kumaty jest i mam juz dosc tłumaczenia ciągle od nowa:rofl2:Ten facet mówi ze jak babka chce to juz 2 dni po porodzie można:-Djak ktos umie wytłumaczyc po medycznemu dlaczego nie - to piszcie:-p

malbertka - niech sobie chłop spróbuje wyobrazić, że właśnie przepychał arbuza np. przez odbyt - i niech pomyśli jak nadwerężone jest to wszystko w związku z tym...
mojemu się aż tak nie spieszy, grzecznie czeka do wizyty;-) ale te obecnie pełniejsze kształty go podkręcają:tak:

My tez grzecznie czekamy do wizyty u gina:),a potem......WRRRRRRAUUUUU.....Ziemia sie chyba zatrzęsie!!;-)....

Ja tez mam wrazenie,ze sie w biodrach rozjechalam;-). Niby nie mam tluszczyku,wszystko zeszlo ladnie,a spodni wciągnąc nie moglam tych z przed ciąży...Ale zrobie jeszcze jedno podejscie do nich bo ostatni raz mierzylam je 3tyg temu. Ale szczerze mowiac to az sie boje probowac. Lepiej zyc w blogiej nieswiadomosci. ]

Zaczelam juz cwiczyc na silowni( aeroby i troche na rece i nogi),na razie co drugi dzień chodze razem z Natalką. NAti slodko spi podczas mojego treningu,a ja sie poce i potem moge juz gory przenosic;).

OKi spadam na spacerek z Niunią, Buźki:)

ANET ale wredoty Cię nawiedzają! Kurcze jak można tak powiedzieć kobiecie niecały miesiąc po porodzie?:szok: A patelnią przez łeb takich;-);-)
U mnie rozstępów naszczęście jakiś strasznych nie ma - 3 czy 4 na biodrach ale brzuch to po prostu galareta :-( W biodrach ładnie mi zeszło i teoretycznie wchodzę w spodnie z przed ciąży ale przez ten bebzon się nie dopinam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie pamiętam ile po Anieli mi "znikał"

Mju,ja tez sie juz mieszcze w spodnie sprzed ciazy,ale tez w pasie sie nie dopinam,tylko jedne dzinsy sie zapiely,ale to jakies bardzi elastyczne sa...he,he.....
Chyba sie w taka wielka patelnie musze zaopatrzyc specjalna dla odwiedzajacych...hi,hi....to i teraz recznie bede tlumaczyc....:-D:-D:-D

To mnie jeszcze zadna kolezanka nie powiedziala tego wprost, ale widze ich wzrok, a znam je dobrze i wiem co sobie mysla: "ojej biedna Ania, nadal taka gruba a brzuch jaki wielki...". Strasznie to wkurzajace! A nie chce mi sie kazdej po kolei tlumaczyc ze 3 tygodnie po porodzie brzuch jest i dlugo bedzie, a tluszcz z ud i tylka nie zostaje na porodowce!!:wściekła/y:
Moja mama stwierdzila ze i tak naprawde szybko brzuch mi znika i ladnie sie wciaga, a sama urodzila 4 dzieci i wiele widziala, wiec jej wierze i nie bede sie przejmowac kolezankami.

No wlasnie,niektore kobietki te co nie rodzily to chyba pojecia nie maja o tych sprawach,co do sexu po porodzie....no i mnie czasem pytaja ile porod trwal,to mowie ze ponad 4 godz...a one oczy wybaluszaja ze tak dlugo :szok:...no rece opadaja,przeciez to nie pierdniecie,no i mowie ze i tak krodko rodzilam,a co maja powiedziec te co sie mecza po 12 godz?

Manija to jesli ty to umiesz ładnie tłumaczyć to napisz mi dlaczego nie wolno - bo mój mężu jakis nie kumaty jest i mam juz dosc tłumaczenia ciągle od nowa:rofl2:Ten facet mówi ze jak babka chce to juz 2 dni po porodzie można:-Djak ktos umie wytłumaczyc po medycznemu dlaczego nie - to piszcie:-p

Malbertka,dobre,dobre.....moj jeszcze dzielnie sie trzyma...he,he,ale jak pojde do gina na wizyte to spytam o jakies tabletki anty. ,mozna chyba brac jakies jak sie karmi?

dziewczyny, skoro takie głupoty ludziska gadają i potrafią pytać o takie rzeczy, to powiedzcie, że na razie nie są dla Was rozmówcami w tym temacie, i że pogadacie za jakiś czas, jak będą to miały/mieli za sobą... brrrr, ale mnie drażnią tacy ludzie:wściekła/y:

a moje rozstępy na pupie wyglądają jak tatuaż, w taki ładny wzorek się ułożyły:-D

reklama
Do góry