• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ruchy maluszkow

Dzisiaj kopniaczki przy sniadaniu, a jedno rozepchniecie sie takie silne, ze az zrobilam wielkie oczy :D co to będzie później, strach sie bać :P
Chyba o 12.00 wyczulam pierwszy raz dzidziusiową czkawke :D ruchy byly inne, niż zwykle, nie puknięcia, tylko regularne falowanie co kilka sekund :)

reklama
Julka - moja mała też reaguje na mikser :) i na nagłe hałasy.
Ostatnio zdecydowanie zmienił się sposób w jaki odczuwam ruchy dziecka - przedtem to było delikatne pluskanie jakbym miała rybkę w brzuchu, a teraz to już są kopniaki, jak się wieczorem przewrócę nie na ten bok co trzeba - zaraz się o tym dowiaduję. Zaczynam poznawać tryb życia mojego maluszka i wiem że to tryb nocny jest ;)

Moja dzidzia póki co delikatnie stuka i puka. Muszę się skupić żeby poczuć jego ruchy,ale już się cieszę że go czuję. Póki co mój synuś jest dosyć nieśmiały,ale myślę że to kwestia czasu....:)

Moi znajomi puszczali dziecku radio (takie szumy jak się nastawia stację) i dziecko przy tym ślicznie zasypiało.

a mój maluch się wczoraj przestraszył alarmu, bo nam się w pracy włączył i zasadził mi konkretnego kopniaka w brzuch :-)
od kilku dni już kopie regularnie, bo rusza się już w sumie od 2 tygodni.
fajne to uczucie, tylko tatusia olewa troszkę, pomimo tego, że codziennie mi brzuch smaruje i bajki czyta i gada to jednak nie jest zbyt chętny do kontaktu i kopnięcie taty.
ale pewnie z czasem. :-)
no i witam nowe mamuśki :-D

Moja dzidzia póki co delikatnie stuka i puka. Muszę się skupić żeby poczuć jego ruchy,ale już się cieszę że go czuję. Póki co mój synuś jest dosyć nieśmiały,ale myślę że to kwestia czasu....:)

Moi znajomi puszczali dziecku radio (takie szumy jak się nastawia stację) i dziecko przy tym ślicznie zasypiało.

Ja mam jedną piosenkę która puszczam brzuszkowi, może się do niej przyzwyczai. Mam ją w telefonie i telefon kładę na brzuch i puszczam mu to :-D

reklama
ja już fajnie czuję, nawet jak rękę przyłożę to czuje stukanie - już nie bulgotanie, tylko jakby mi ktoś pukał w środku :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry