reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ruchy w 32tc

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, jestem w 32 tygodniu ciąży i od jakiegoś czasu czuję słabsze ruchy dziecka, w porównaniu do wcześniejszych. Nie są to już takie kopniaki częste i silne, czuje codziennie natomiast nie tak energicznie i nie tak często.. Np, nie dawno zjadłam słodycze i tylko z 3 razy leciutko poczułam córeczkę gdzie wcześniej uruchamiała się bardziej po zjedzeniu czegoś slodkiego. Wizytę mam w czwartek, ale martwię się, czy to jest normalne, wyczytałam gdzieś w internecie że w tym tygodniu ciąży tak, ale też naczytałam się różnych strasznych rzeczy, proszę o poradę 🥹

reklama
Ale to tylko dzisiaj jest taki dzień czy ostatnio mniej się rusza? A jak populasz przez brzuch, pobujasz brzuchem to się nie ożywia?

Zamiast pytać Tutaj zapytaj lekarza lub jedz do szpitala.
Prosiłam o poradę , o to chyba mniej więcej chodzi w forum, a z lekarzem normalne że o tym porozmawiam, lecz tak jak pisałam mam go w czwartek. Dziecko się rusza, po prostu od jakiegoś czasu słabiej, co nie zmienia faktu że ją czuję, a czytałam że przy końcówce ciąży ma coraz mniej miejsca więc może się ruszać słabiej, natomiast zmartwiło mnie to więc prosiłam o poradę, dziękuję za tego typu odpowiedzi, pozdrawiam

Wedlug mnie 32 tydzien to jeszcze powinna miec sporo miejsca, jezeli te ruchy sa odczuwalne wyraznie inaczej to pojechalabym to skontrolowac i tak mi tez zawsze doradzala polozna. Ja pojechalam do szpitala, bo nie czulam ruchow, ale to juz byl 40 tydzien i faktycznie wynikalo to z tego, ze synek nie mial juz miejsca (urodzil sie wazac prawie 3900 g).

reklama
Do góry