reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Serum 4 long Lashes a ciąża

zanim dowiedziałam się o ciąży, stosowałam codziennie wieczorem serum do rzęs Long 4 Lashes, które zawiera bimatoprost. Ostatni raz użyłam go wczoraj. Obecnie jestem w 5. tygodniu ciąży. Gdy tylko dowiedziałam się, że w ciąży nie powinno się go stosować, od razu odstawiłam serum. Czy takie wcześniejsze stosowanie mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić dziecku?

Ogólnie to jestem przerażona, czytając fora nic nie wolno.

reklama
Nic się nie stanie 😉 to co piszą to jedno a jak jest to drugie.
Generalnie to większość rzeczy nie wolno, ponieważ nikt nie robi badań na ciężarnych i producenci chroniąc się zawsze będą mówić/pisać że preparat jest niezalecany badz zabroniony dla kobiet w ciąży żeby w razie w nikt ich o nic nie oskarżył 😉 Nie ma co panikować tylko odstawić suplement, z pewnością nie zaszkodziłas w ten sposób dziecku

Myślę, że nie zaszkodziło. To jest tak minimalna dawka, śmieszna wręcz, że nawet nic nie zdążyło tam dojść :)Czytałam ulotki kropel na jaskrę z bimatoprostem (duże stężenie, nie takie maleńkie ilości przy rzęsach) i poprostu nie jest wskazany, bo nikt nie robił badań na ciężarnych - jak większość leków i innych. Nic się nie stało, przezskórne w takich śmiesznych ilościach :)
Nie wkładaj siebie na głowę kochana.

Myślę, że nie zaszkodziło. To jest tak minimalna dawka, śmieszna wręcz, że nawet nic nie zdążyło tam dojść :)Czytałam ulotki kropel na jaskrę z bimatoprostem (duże stężenie, nie takie maleńkie ilości przy rzęsach) i poprostu nie jest wskazany, bo nikt nie robił badań na ciężarnych - jak większość leków i innych. Nic się nie stało, przezskórne w takich śmiesznych ilościach :)
Nie wkładaj siebie na głowę kochana.
Takie badania nie są robione, bo to są ogromnie koszty i odpowiedzialność - a kobiety w ciąży nie są jakąś grupą odbiorczą na której mogli by zarobić - więc w to nie inwestują :)

Do góry