reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
znalazlam w mojej "biblii ciazowej" ze jesli swedzi brzuch - to kwestia rozciagania skory, ale jesli swedzi skora calego ciala i jest po polaczone z ciemnym moczem / jasnym stolcem to natychmiast nalezy skontaktowac sie z lekarzem

i jeszcze - swedzenie calego ciala moze byc objawem cholestazy ciazowej, zwlaszcza gdy towarzyszy temu zoltaczka (zolta barwa skory, ciemnozolty mocz). Matka nie jest zagrozona, wzrasta ryzyko dla dziecka. Wtedy trzeba stale obserwowac plod.
Ale zeby nie pwodowac paniki - w takim przypadku glownym objawem cholestazyjest swedzenie wnetrza dloni i podeszw stop, szczegolnie w nocy, nie do wytrzymiania.

Czesc dziewczyny:)
Ja tylko na chwile bo mam szalony dzien dzisiaj (duzo pracy). Zaleglosci z dnia dziesiejszego nadrobie wieczorkiem jak juz pewnie nikogo nie bedzie...
Podpowiedzcie mi prosze jak dodac zdjecia?? Z gory dziekuje za pomoc.

ja mam odwrotnie... jasny mocz i ciemny stolec:-D
ach sama nie wiem :szok:
mnie swedza plecy i cale rece... maz zawsze wieczorem mnie drapie:-D

Basia - niech cie maz nie drapie, bo tylko pogarsza sprawe - lepiej niech ci posmaruje plecy balsamem do ciala, niech posmaruje grubo, polez z tym chwile a potem niech wmasuje reszte. Tylko na cale cialo, to trzeba kosmetyk dla kobiet w ciazy, bo nie wszystko mozna nam stosowac ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry