Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Witajcie dziewczyny:-)
kaskax25 Ustawa przeszła przez senat i została podpisana przez prezydenta szanownego kaczora tuż przed świętami.
Przy czym część zmian nas nie dotyczy, główna zmiana która
będzie dotyczyć ciężarówek od nowego roku to:
20 tygodni urlopu macierzyńskiego dla pierworódek, niestety przy urodzeniu drugiego lub trzeciego z kolei bobaska też 20tyg,
dłuższy bodajże 31 również przy urodzeniu dwóch lub więcej bobasków naraz ;-).
Nas jeszcze nie obejmie obowiązek dokumentowania opieki medycznej w celu otrzymania becikowego - ten warunek wchodzi dopiero od listopada 2009. My dostaniemy becikowe za sam fakt zgłoszenia się po nie![]()
Przeciez jak juz tu, na tym forum jestesmy, to nikt nam braku zainteresowania "tematem" nie zarzuci, hihi!
Napewno sie pochwale. Najlepiej bym jeszcze dzis poszla ale przez te swieta to ciezko u nas sie dostac.
Ostatnia ciaza zakonczyla sie cesarka w ostatniej chwili uratowano dzieciaczka bo odkleilo sie lozysko. Moze gdyby chodzila do lekarza zauwazylby w pore ze cos sie dzieje, takze jestem za ustawa tylko moze niekoniecznie juz od 10tyg bo ja naprawde pozno zorientowalam sie ze jestem w ciazy i pewnie wiele takich kobiet bedzie, a ktore dbaja o swoje fasolki. 
no i coś pokręciłam chybaDzień dobry! Koti81 jak chcesz precyzyjnie obliczyc termin porodu wejdz na stronke Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko tam masz precyzyny i bardzo fajny kalendarz. Pozdrawiam.
, bo według tego kalkulatora mój M to strong men - do zapłodnienia doszło 10 dni po przytulankach
. Albo ja liczyć nie potrafię, co niewykluczone ;-)