reklama

Sierpień 2010

dziewczyny mam puytanie czy macie bóle brzucha?? takie miesiączkowe??
Urszulka powiem Ci, ze chyba bym się zastanowiła czy jest sens ściągania:( ja mam znowu tak, ze mam za duzo pokarmu i jak małemu "sika" do buzi z cyca to łapie powietrze i stad prawdopodobnie kolki. Dlatego teraz jak widze, ze zaczyna sikac nakładam w pieluche a potem jak przestanie nadstawiam Sebka.

reklama
Pajka mi pediatra mówił że tam też jest wit D ale żeby się tym nie sugerować i dawać...
mnie nie boli już... jak nie karmiłam małej przez dwa dni piersia to nawet krwi nie miałam za dużo, jak wróciłam do karmienia to się leje ze mnie. ale tak to mnie juz nic nie boli...

uff zdązyłam zjeść śniadanie, umyć włosy.. teraz czekamy na połozną...

Hej mamuśki:-)
Luizka - ja też miałam dziś podobny motyw, mały kwękał po 2(tak mi się przynajmniej wydaje), więc przystawiłam do cycka i odleciałam , jak się obudziłam on spał na poduszce do karmienia, ja na siedząco, cycek na wierzchu, do tej pory nie wiem czy zjadł czy nie i ile spaliśmy bo może to wcale nie była 2 wtedy:zawstydzona/y:
Ciamajdko - dasz sama radę, ja też ostatnio miałam taki weekend i byłam przerażona perspektywą braku dodatkowych rąk do pomocy ale dałam radę; teraz też opieka nad małym spoczywa praktycznie całkiem na mnie bo zaczęliśmy remont naszego mieszkania i mąż zaraz po pracy tam pędzi, dużo jeździ po sklepach, czasami ja też muszę brać małego i jechać z nimi bo trzeba wybrać, zobaczyć itd tak więc jest ciężko, ale damy radę - nie mamy innego wyjścia:tak:
urszulko - witaj z powrotem na BB, zaglądaj do nas,może popróbuj jednak na razie z tym ściąganiem i przystawiaj małego to się laktacja powinna rozhulać, a jak się nie uda to się nie martw, modyfikowane też dobre i zdrowe dzieciaczki rosną
Pajkaa - ja miałam takie bóle ale w 2 tygodniu od porodu, teraz spokój, może ci się @ zbliża???;-)

ja cały czas krwawie.mocniej słabiej
po pierwszym porodzie juz dawno przestałam krwawic

najgorsze ze podnosiłam starsza córke i od razu żywa krew:-(

Ciamajdko ja dzis tez caly dzion sama

Pati ja tez tak karmie ;-) w nocy daje cyca i ide spac;-) hihi..bałam sie ..ale pierwsza cóe tez tak cycałam..ona potrafiła będąc starsza cycac w nocy 8 razy wiec wysiadłam
cycuchy sie przynajmniej wietrza;-)

szkoda mi mojej starszej bo nie wysypia sie:-(
a Mała nie chce zasypiac sama:-(
no nic wiem ze sie przemęczę ale w końcu będzie..za rok;-)

ja też miałam podawać cebion multi..ale on ma tyle dopełniaczy smakowych ze od razu reagowała..poczekam jeszcze jak skończę K (co dwa dni daje) podam multi..narazie bierze sam cebion

chce kupić Małej emolium do kąpieli bo ten trądzik zasysa i jakos taki nie ciekawy..i jeszcze krem balneum baby poradzone..a Wy może używacie?

ale jestem wielka:-(

Ostatnia edycja:
Urszulka próbuj próbuj... ja wiem ile to roboty.... znowu wróciłam do cyca ale bolą jak cholera, no cóż... taki mój urok, ważne że próbuję-nie będę sobie kiedys tego wyrzucać że się poddałam... ja nie miałam w ogóle mleka-położne w szpitalu na siłę przez kilka godzin mi mała przystawiały i ciągneła "|na sucho".. przez to mam zorane brodawki, no cóż.. dokarmiam modyfikowanym więc tylko na cycu nie jedzie ale zawsze coś:) a jesli nie dasz rady to się nie łam, ja płakałam dwa dni, mała płakała ze mną bo czuła mój nastrój... normalnie trzymałam się ściany i wyłam w nią, taki ból że nie mogę karmić...

wiecie co? jaka to jest specyfika, jak mała dostała butelkę z moim mlekiem to wypiła i nie ulała, jak dostaje pierś to tak ulewa że nie nadążam łapać tego w pieluchę...normalnie aż się krztusi tym.
od czego to zależy?

madziujka jeszcze masz czas by przestać krwawić, wiadomo że jak jest wysiłek to i siłą rzeczy z brzuszka więcej się "wypycha"... jestes wielka że ogarniasz dwie małe córcie, siebie dom i wszystko naokoło-to sie zgodzę... bo chyba cos innego miałas na mysli co?:P nooo, zero takich opinii na swój temat!!! u mnie wysypek, alergii , trądzików ani nic podobnego nie ma więc ja nie uzywam jakis specjalnych rzeczy,... kąpiemy w johnsonie (płyn do kapieli), i na razie jest ok.

Ostatnia edycja:
madziujka - też jeszcze krwawię, a jak już mi się wydaje że się kończy to znowu coś poleci:confused2:, raz więcej raz mniej ale dosyć długo już
A mój synek dziś od rana co godz chce cycać:hmm: Nocka też średnio przespana - jak zwykle w sumie 4 godz... boże kiedy ja się w końcu wyśpię??? Za kilka lat? Nie dożyję tak długo:baffled:

Ciamajdko super ze skorka Eduni śliczna...mojej buzia taka nie łądna:-( bidunia moja..moja tez sie budzi wiec cycucha trza dac..a pospala fest 40 minut az

Pati jeski meczace to krwawienie..po 1 wiecej skrzepow bylo ale szybko a tu sie pluje i pluje

żadnej @ nie chce..od 2007 lipca do teraz mialam 5 szt;-) pierwsza po porodzie dostalam w 13 miesiecy i byly mega nie regularne ze do listopada ino 5

reklama
Pajkaa - nie no mam nadzieję że to nie to bo ja rodziłam dzień po tobie, jeszcze nie przestałam krwawić i też nie chciałabym już dostać @ :baffled:
Synkowi zaczęły wyskakiwać takie małe czerwone krostki - to potówki??? i co na to robić?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry