reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

Boli mnie dół brzucha przeokrutnie jak sie przeciągne to taki ból rozciągania wnętrznosci a potem utrzymuje sie jeszcze okolo 5/10 minut taki ból jakby kolkowy w tym samym miejscu co to może byc.....

reklama
Kasy z pierwszeństwem to inna historia... miałam brzuch po kolana, tydzień do porodu a jak stanełam w kasie z pierwszenstwem i mnie mężczyźni przepuszczali do przodu to staneła jakaś starsza babka i z krzykiem,że ona nie przepuści bo ona też jest schorowana i stara i ją nogi bolą... była taka klótnia między nią a tymi facetami, że miałam ochote sie pod ziemię schować.
Nie wiem czy w tej ciąży będę nawte próbowala korzystać z tego "przywileju" bo więcej nerwów miałam niż strat gdybym stała w ogromnej kolejce "z innymi".

Sama jednak jestem wyczulona - nie raz wykłócałam się z innymi,żeby ciężarną przepuścili.

co do częstych posiłków -to też przyjęłam tę zasadę. Jem 5-6 razy dziennie (!) co dwie godzinki. A to jogurt, cytrus, jakiś obiadek, no i co widzę? jem 3 razy mniej niż wczesniej jak jadłam 3 posiłki dziennie. szybko czuje się najedzona ale nie "napchana". I jestem z tego bardzo zadowolona. Wagi w domu nie mam- boje się mieć!

Dziewczyny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

Boli mnie dół brzucha przeokrutnie jak sie przeciągne to taki ból rozciągania wnętrznosci a potem utrzymuje sie jeszcze okolo 5/10 minut taki ból jakby kolkowy w tym samym miejscu co to może byc.....

to zależy gdzie boli jak jest to ciągniecie od jajnika to lekarka mi mowiła niegrozne bo wtedy macica bracuje, jezeli posrodku, albo podbrzusze samo to radze wizyte

Angel...
żadna z nas tu nie pomoże bo poprostu nie wiem co w Tobie siedzi. Zadzwon do ginekologa - może sam coś zaleci. Powodzenia!!

Co do wagi - moja nie drgneła. Co do grama tyle samo co przed ciążą a jem nieporównywalnie więcej. Hmm.. w pierwszej ciąży przytyłam 25kg, teraz wolę tego uniknąc bo skutki czuję do dziś.

http://www.ujastek.pl/

Jeśli któraś z Was jest z okolic to gorąco polecam tą placówkę żaden szpital publiczny nie równa się z tym prywatnym w calym województwie ( ma umowę z NFZ )

Angel, weź no-spę, jeżeli ból powróci to biegiem do lekarza, mnie to tak lekarz tłumaczył, że być może dopadły Cię już te bóle przygotowujące do porodu, to zdarza się czasami nawet w tak wczesnej fazie ciąży. Dlatego weź taki ciepły prysznic i no-spę. No-spa zacznie działać po ok. 20 - 30 min, jeżeli ból wróci po godzinie to nie zwlekaj i sprawdź jaka jest tego przyczyna.

Polianko, a kiedy masz wizytę?

dziewczyny ja mam wizytę u dziadka na 10 lutego ale w tym tygodniu zarejestruję się do mojego gina, do którego będę chodzić do końca ciąży... w piątek będzie już trwał 10 tydzień - myślicie że da radę wykonać to tzw "genetyczne" usg?

reklama
To jest taki ból kolo jajnika prawdego zresztą i w sumie zauważam to tylko jak sie przeciągam, trwa okolo 5/10 min ten teraz akurat już sam popuscił ake zapytam gin na wizycie za tydzień co to jest i czym spowodowane

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry