reklama

Sierpień 2010

W sensie,że wg Ciebie rozpoczęła 15 czy 16 tydzień?:))
Na moim przykładzie- jestem w 15 tygodniu, skończyłam 14 - tak liczy przynajmniej mój lekarz.

reklama
Witam
Dzień dobry Ciężaróweczki!
Czy macie też taką suchą skórę w ciąży, no ja się codziennie balsamuje dobrej firmy balsamem, ale skórę na nogach i rękach mam jak "starej babci du.." no nigdy tak się nie działo, jakis koszmar, dzidziol wszystko wyciąga czy co, może macie jakiś sprawdzony kosmetyk, aby się "ze mnie nie sypało":szok::no:!

Ja też mam strasznie suchą skórę.. ale jest lepiej ... kupiłam sobie Garniera czerwonego do intensywnej pielęgnacji bardzo suchej skóry.

Martitka daj znać co z Wami ..

Ja też teraz jestem już po skończonym 14 tc., a 15 ty skończę w sobotę

Czyli trwa 15 tydzien.
Jak byłam na usg w 11t 3d to gin mówił,że to 12 tydzien. Skonczony 11 , trwający 12 .
Eee zresztą, ;) nie ważne.

Skórę mam suchą,ale nie wiem czy bardziej niż przed ciążą. Zawsze mialam z tym problem. Mnie ostatnio dokucza kiepska sercowa kondycja -tez tak macie?

Po przejściu piętra schodów mam zadyszke przez kilka minut. Ostatnio też coraz częściej mam arytmie..

Dziewczyny, byłam u internistki na zastępstwie, bo nie było mojej dr.
Co za babsztyl :angry::wściekła/y: Z ciężką łaską mnie w ogóle przyjęła i zbadała (jeżeli można to tak nazwać :confused2:).
Mówiłam, że ogólnie czuję się w miarę dobrze, ale nie mogę sobie poradzić z tym katarem, no i rano trochę kasłałam, ale ten kaszel nie jest typowy taki "kaszlowy". Na katar nie dała mi nic :wściekła/y: ani nic nie doradziła z domowych sposobów. Nawet nie zapytała o nic związanego z katarem. Od razu zaczęła pisać antybiotyk ,więc grzecznie się zapytałam czy mogę go brać w ciąży. (pisze coś, a ja nie wiem co, to się zapytam, nie?). No i sobie tym pytaniem przechlapałam :no: Już w ogóle była jakaś taka nie miła. czułam się jakbym zakłóciła spokój królowej :angry: a ja się tylko zapytałam, żeby się upewnić. :confused2:
Nie dałam za wygraną, kiedy powiedziała, że mogę go brać w ciąży (uraziłam ją tym pytaniem, ale ja zawsze się wole upewnić:sorry:), zapytałam się czy od razu muszę przechodzić na antybiotyk :evil: Kurcze, moją siostrę w ciąży lekarka ratowała innymi bezpiecznymi sposobami, a ta potraktowała mnie na zasadzie " masz receptę z antybiotykiem i spadaj, bo mi przeszkadzasz" :confused2:
Z ciężką łaską mi odpowiedziała, że jak do jutra/pojutrze kaszel się pogorszy to wtedy mam dopiero włączyć antybiotyk.
Także leżę w łóżeczku i zobaczymy, mam nadzieję, że ten katar odpuści. Jeżeli nie, to w poniedziałek pójdę już do mojej lekarki :tak: Niech ona coś doradzi, bo jej ufam w 100%-ach :tak:

Martitka, no i jak?
Ciamajdko, powodzenia na wizycie. Wszystko będzie ok. :tak:

Czyli trwa 15 tydzien.
Jak byłam na usg w 11t 3d to gin mówił,że to 12 tydzien. Skonczony 11 , trwający 12 .
Eee zresztą, ;) nie ważne.

Skórę mam suchą,ale nie wiem czy bardziej niż przed ciążą. Zawsze mialam z tym problem. Mnie ostatnio dokucza kiepska sercowa kondycja -tez tak macie?

Po przejściu piętra schodów mam zadyszke przez kilka minut. Ostatnio też coraz częściej mam arytmie..

no ja juz tez nie wiem w takim razie. mi obaj ginkowie, i ten moj i ten od usg mowili jakby tydzien wczesniej. no ale wazne ze termin na 8.08 :-D

a co do sreca - mam dokladnie to samo niestety. w dodatku cisnienie zawsze mialam w gornych granicach no i tak tez mam teraz :(. no ale trudno, jakos trzeba dawac sobie z tym rade.

DZIEWCZYNY, BYŁAM DZISIAJ U GINEKOLOGA NA USG :-)

MALEŃSTWO MA 10 CM I WAŻY 164 g.

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:

wow duża ta dzidzia :-) gratuluje no i super ze wszyściutko dobrze :tak:

ten odczyn mialam robiony bo ja mam Rh- a M ma Rh+ stad tez to badanie, miałam takze robione hbs, wr.. poza tym morfologia i mocz to standard.. ale za zadne badanie nie placilam..

super kochana to juz duuuzy "chłopczyk"

Dziewczyny ja ostatnio cos sie zaczynam martwic.. niby wszystko w porzadku, nie mam nudnosci, brzuch mi nie rosnie w sensie jak wyskoczyl w 10 tygodniu tak teraz ani centymetra wiecej.. waga jakos od 2 tygodni stoi i nie wiem czy mam sie martwic czy nie.. moze umowie sie dzis na prywatna wizyte bo jakos mi to nie daje spokoju.. wierze ze wszystko jest w porzadku.. ale jakos cos mi to nie wychodzi..

kochana to nie brzuch ma rosnąć a dzidzia :tak: ja w pierwszej ciąży do 5 miesiąca miałam plaski brzuszek :-)

Jestem zalamna :cry: Krwawie i wylatuja ze mnie skrzepy, mam wizyte na 15.30 tzymajce ksciuki dziewczyny :cry:

martitka-26 :-( daj znać co i jak :-(

I tak w ogóle witajcie kobity w czwartkowe tłuste popołudnie:-)
paczki1.jpg

Był sobie mały okrągły pączek.
Był lukrowany i nie miał rączek.
Miał za to smaczną brązową skórkę,a w środku dziurkę na konfiturkę.
Słodkiego popołudnia Wam życzę :):*

Ostatnia edycja:
reklama
martitka straszne co piszesz.. mam nadzieje, ze pojechalas do szpitala :-(

ja mam w karcie ciazy zawsze wpisany ten tydzien, ktory skonczony jest, a nie ten co biegnie...bylam w 15,2dniu to 15 tydzien mam wpisany :tak: nawet jakbym miala 15,6 to 15 tydzien lekarz by mi wpisal :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry