Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
gratuluję i WitamDołączam do grona mam sierpień 2010 :-)Dzisiaj zobaczyłam moje upragnione dwie kreski
W czwartek mam wizytę u lekarza, to pewnie się czegoś więcej dowiem. Z moich obliczeń to jest 6 tydzień. ( Dopiero drugi test mi wyszedł pozytywny)
Bardzo się cieszę![]()
Mój mąż umawiał mnie na 1 wizytę u gina, i ona kazała mi przyjść w połowie 9 tygodnia. Trochę się matrwię czy to nie za późno. Poza tym powiedziała, że jeżeli test wyszedł pozytywnie nie trzeba wcale robić bety.
.LILY83 Ja betki również nie robiłam, ale do lekarza poszłam wcześniej bo dopóki nie zobaczyłam fasoli na USG nie wierzyłam mimo trzech testów pozytywnych:-)Ja tez nie robiłam bety i moja lekarka tez mi nie kazała jej robić !
LILY83 Ja betki również nie robiłam, ale do lekarza poszłam wcześniej bo dopóki nie zobaczyłam fasoli na USG nie wierzyłam mimo trzech testów pozytywnych:-)
Najlepiej idź gdzieś prywatnie, u mnie w 5 tyg widać było 7,5 mm maleństwo.
A teraz możesz sobie na początek zrobić badania na tokxoplazmozę i cytomegalię myślę, że to ważne...
czekaj na suwaczku masz 5 tydz i 1 dzien a lekarz mowi o 6-7. Troszku nie rozumiem
u mnie bylo widac wczoraj troszku mniej niz u Ciebie a głownie tylko pecherzyk bez zarodka chyba aczkolwiek lekarka nic nie mowila.
No to spróbuję wytłumaczyć. Okres miałam 23 października, co oznacza że dzis wg Om jest 7 tydzien i 3-4 dzień. Problem w tym, że owulacja przesuneła mi się baaaardzo co potwierdza kilka faktów - pierwszy test pozytywny wyszedł dopiero w 38dc, w 35dc beta wynosiła jedynie 17, no a w 41dc na usg ne było nic- nawet pęcherzyka.Już na tej podstawie lekarz stwierdził,że ciąża jest o conajmniej 2 tygodnie młodsza.
Po 10 dniach poszłam na wizytę (wczoraj), która ukazała pęcherzyk i kropka czym lekarz jeszcze bardziej potwierdził swoją pierwszą diagnozę o ciąży młodszej. Wg USG wyszło dokładnie 5tydz.0dni.
Jestem więc najprawdopodobniej wybrykiem natury,który zaciążył w 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką.
O!
Czyli żywy przykład,że metoda kalendarzykowa,działająca przez kilka lat w końcu się zepsuła.
Kurde dziewczyny czy powinnam sie martwic, ze moja lekarka nie zobaczyła jeszcze kropki?? mimo, ze byłam w 5 tyg?
kiedy masz??