reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczynki,

nowym mamusiom gratuluję. Ja dzisiaj o dziwo lepiej nie mdli mnie aż tak, ale w nocy miałam niezłą hecę (chyba się zatrułam i do kibelka biegałam kilka razy, tym razem z drugą stroną). Dobre jest w tym momencie powiedzenie "Jak nie urok to sr...":-D Do pracy jeszcze się nie wygrzebałam, mąż mi zrobił tosty z miodem, zobaczymy...
Buziaki i miłego dnia (oby nie był taki zimny jakiego zapowiadają).

Shiraa,
Co do objawów ciąży to nie masz się czym przejmować, wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką to powiedziała, że nic nie czuła, dopiero pod koniec troszkę ją bolał krzyż:) Urodziła pięknego, zdrowiutkiego chłopczyka.
Oglądałam wczoraj na Discovery program "I didn't know I was pregnant" normalnie byłam w szoku. Kobiety do końca nie wiedziały, że są w ciąży. Omawiano 5 przypadków kobiet, które brały tabletki antykoncepcyjne, regularnie miesiączkowały, nagle złapał je ból i do szpitala, były w szoku, że rodzą. Jedna myślała, że to wyrostek robaczkowy inna, że znowu jej pęka torbiel na jajniku. Praktycznie nie przytyły, brzuch im nie urósł, jedna urodziła bliźniaki i ona też nie wiedziała, że jest w ciąży! To dopiero :)
Więc nie przejmujcie się, że nie macie objawów ciąży:) Trzeba się cieszyć i korzystać z życia, a nie leżeć i spac, i biegać do kibelka:
buziaki

Marzenix odezwij się co u Ciebie, bardzo się martwię

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Tak Was czytam i chyba coś się pokręciło. W macicy jest pęcherzyk ciążowy a w nim zarodek i pęcherzyk ma swoje wymiary a zarodek też ma swoje. 13 mm to najprawdopodobniej wielkość pęcherzyka ciążowego a nie zarodka.

Ja byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i wzięłam L4 na przeziębienie (ale na razie bez zaznaczania że to ciąża bo nie chcę żyby wiedzieli) i potem jeszcze u gina i ten zrobił mi usg.
Ale się ucieszył jak mu bete pokazałam! Skakał z radości pod sufit, że się w końcu nam udało i to po pierwszym cyklu z clo :-D

Na usg zobaczyłam piękny zarodeczek wielkości 4mm a więc owulka nie wystąpiła wcale wtedy gdy myślałam tylko kilka dni później, bo ocenił wiek ciąży na skończony 5 tydzień.
Dostałam wykaz badań które mam zrobić. Za tydzień idę znów na podgląd czy serduszko już bije :tak: Byłam też u swojego endokrynologa i kazała mi się nie martwić i badać co miesiąc hormony tarczycy.
Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :happy:

A tak poza tym to mnie już też męczą mdłości. Nie wymiotowałam jeszcze ani razu ale helikopter w główce to mnie nie opuszcza :baffled:

Shirra, ja też jestem w 7 tyg ciąży i prawie w ogóle nie mam objawów. To znaczy czasami mnie muli ale rzadko i ani razu nie wymiotowałam. I w sumie to się nawet dziś trochę zmartwiłam, bo do tej pory nie mogłam spać na brzuchu bo mnie bolały piersi przy ucisku, a dziś w nocy mogłam spokojnie na brzuchu spać bo już mnie nie bolały :-(

Zauważyłam, że Nas przybyło :) Baardzo dobrze !! Niech przybywa jeszcze więcej sierpniowych mam !! Gratuluje kobietki ;**

Milusia w sumie masz racje. Nie wiem czym ja się przejmuje, powinnam się chyba cieszyć, że tak świetnie się czuje a nie jeszcze narzekać :p Ale chyba taki mój urok ... Siedze na internecie i czytam głupoty, a potem spać w nocy nie moge bo sie przejmuje i denerwuje :((
Ja po prostu po 4 testach pozytywnych dalej do końca nie wierze, że jestem w ciąży ! Zresztą to chyba hormony ...

Milusia kiedy leci ten program ? :O Przecież to masakra ... Jak można nie wiedzieć, że jest się w ciąży no po prostu nie do uwierzenia !!

Ma któraś jutro wizyte u gina? :))

Cześć Dziewczyny :-)
Tak Was czytam i chyba coś się pokręciło. W macicy jest pęcherzyk ciążowy a w nim zarodek i pęcherzyk ma swoje wymiary a zarodek też ma swoje. 13 mm to najprawdopodobniej wielkość pęcherzyka ciążowego a nie zarodka.

Ja byłam wczoraj u lekarza rodzinnego i wzięłam L4 na przeziębienie (ale na razie bez zaznaczania że to ciąża bo nie chcę żyby wiedzieli) i potem jeszcze u gina i ten zrobił mi usg.
Ale się ucieszył jak mu bete pokazałam! Skakał z radości pod sufit, że się w końcu nam udało i to po pierwszym cyklu z clo :-D

Na usg zobaczyłam piękny zarodeczek wielkości 4mm a więc owulka nie wystąpiła wcale wtedy gdy myślałam tylko kilka dni później, bo ocenił wiek ciąży na skończony 5 tydzień.
Dostałam wykaz badań które mam zrobić. Za tydzień idę znów na podgląd czy serduszko już bije :tak: Byłam też u swojego endokrynologa i kazała mi się nie martwić i badać co miesiąc hormony tarczycy.
Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :happy:

A tak poza tym to mnie już też męczą mdłości. Nie wymiotowałam jeszcze ani razu ale helikopter w główce to mnie nie opuszcza :baffled:
Bardzo się cieszę, że kruszynka rozwija się dobrze:)
Shirra, ja też jestem w 7 tyg ciąży i prawie w ogóle nie mam objawów. To znaczy czasami mnie muli ale rzadko i ani razu nie wymiotowałam. I w sumie to się nawet dziś trochę zmartwiłam, bo do tej pory nie mogłam spać na brzuchu bo mnie bolały piersi przy ucisku, a dziś w nocy mogłam spokojnie na brzuchu spać bo już mnie nie bolały :-(
Aniu nie masz czym się przejmowac, ja na początku miałam straszną tkliwość piersi, obecnie widzę, że znacznie mi się powiększyły, ale nie bolą mnie, są na pewno cięższe:)

Shiraa program był emitowany wczoraj tak ok. 22 (nie pamiętam dokładnie godziny) na discovery travel & living, mówię Ci byłam w szoku. A co do nie wierzenia, ja wykonałam 7 testów i dwa razy betę :D i gdyby nie mdłości to pewnie dalej bym biegała po testy, żeby wytrzymać jakoś do 22:)

Ostatnia edycja:
O kurde Milusia ;D 7 testów i dwie bety - poszalałaś :)) Do 22 nie zostało wiele więc dasz rade. To Twoja pierwsza wizyta??

Nie jestem sama bez tych objawów :) Piersiami sie nie martw, mnie również raz bolą raz nie bolą w ogóle. Ostatnio bardzo mnie bolały, a nagle jak ręką odjął !! Tak się cholernie przestraszyłam... My chyba szukamy dziury w całym ... :|

Aneczka dlaczego na suwaczku masz 6 tydzień jak mówisz, że jesteś w 7?

Ostatnia edycja:
Shirra, ja właśnie nie wiem jak jest z tymi suwaczkami. Ostatnią miesiączkę miałam 4 listopada, więc dziś jest pierwszy dzień 7 tygodnia. Ale w sumie to jestem w ciąży 6 tygodni i 1 dzień, więc może dlatego suwaczek pokazuje 6.

Aneczko powiedz mi proszę, ile średnio trwa twoja miesiączka:) Bo jeżeli tak 28-30 dni to dziś mija twój 6ty tydzień ciąży:) I z twoim suwaczkiem jest wszystko oki:)

Ostatnia edycja:
reklama
No to wklejam przydatną informację

Jak obliczyć, który to tydzień i jaki jest wiek ciąży?

Jeśli masz regularne 28-dniowe cykle policz, ile tygodni i dni minęło od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Jeśli masz krótsze cykle np. 27-dniowe to policz, ile tygodni i dni minęło od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i od otrzymanego wyniku odejmij 1 dzień (bo 28-27=1).

Jeśli masz dłuższe cykle np. 30 dniowe to policz, ile tygodni i dni minęło od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i do otrzymanego wyniku dodaj 2 dni (bo 30-28=2).
Jeśli znasz datę poczęcia to policz, ile tygodni i dni minęło od tego momentu i dodaj jeszcze 2 tygodnie.

Na podstawie obliczeń określisz wiek swojej ciąży np. jeśli wyjdzie Ci 6 tygodni i 2 dni to znaczy, że jesteś już w siódmym tygodniu ciąży.

Czyli według tej opinii eksperta jesteś w 5 tyg i 6 dniu:)
buziak

Ostatnia edycja:
Do góry