reklama

Sierpień 2013

Quincy- noo w końcu jesteś a juz się zastanawialysmy czy juz urodziłaś czy jak ze cię nie ma! Jak idziesz do gina to wypytaj jego o to, czy cc czy sn, ile Gabrysia waży i czy medycznie to bezpieczne,ale rozumiem ze masz możliwość wyboru czy zaplaty za cc jak chcesz czy jak??

Mi moja fizjoterapeutka powiedziala żeby przy porodzie nie dac się za bardzo " wyginac jakoś nienaturalnie" tylko żeby było mi wygodnie, w sensie za bardzo nóg na boki nie dawać na maxa tylko jak mi komfortowo, (ja mam straszne problemy z plecami i włącznie z tym z nerwami, bóle,dretwienia mrowienia itd), zapytaj się czy w razie sn to musisz rodzić na plecach czy możesz w innej pozycji..bo ponoć na plecach to też sobie utrudniamy przejscie dziecka, ja jestem za cc tylko w razie koniecznosci, tak z wyboru nie dalabym się pokroic ;)

reklama
Ewelinko, ja jestem jak najbardziej za ! także czekam na numer ;) Fajnie, że założyłaś wątek alarmowy ;) myślę, że dobrze będzie jak właśnie tylko TY będziesz się nim zajmować żeby nie było zamieszania :) no chyba ze faktycznie, wyznaczymy jeszcze jedną osobę ze wcześniejszym terminem, która będzie informować nas o porodach dziewczyn z późniejszym terminem:)

Quincy, super, że się odezwałaś !! dobrze, że jesteście jeszcze w dwupaku :) udanej wizyty życzę i czekam na informacje :)

Ja mam wybór czy chce papier na cc czy nie.
Bo powiedzmy ze w moim przypadku zarowno sn jak i cc niesie ryzyko..
I sama nie wiem ktore ryzyko podjac..

Wiec krotko mowiac : mam wskazania do cesarki, aczkolwiek niejednoznaczne (czytaj - mogę probowac rodzic naturalnie, jednak niesie to pewne ryzyko.)

A wiadomo ze taka cesarka "na szybko" niesie wiecej powiklan.
Ehh taka rozbita jestem.
Dzisiaj musze porozmawiac z ginem juz na powaznie o rozwiazaniu.

Jestem dosc waska w biodrach (miesnie jezdzieckie nie pozwalaja im sie rozsunac, za mocno dopakowana bylam przed ciaza najwyrazniej ;p) i mozliwe ze porod drogami natury moze okazac sie niemozliwy i i tak skonczy sie cesarka...

Kilka wiadomosci juz wyslalam ale jak was nie mam w kontaktach to tak ciezko wyszukiwac na forum wiec moze kto chce numer tel niech wysle mi wiadomosc a ja odpisze, bedzie mi duzo latwiej

Quincy, super ze sie odezwalas:)) porozmawiaj ze sowim ginem powaznie moze on Cie jakos "oswieci" co do porodu

Ewelinka mozesz mi podac swoj numer, ja mam termin na koniec lipca, ale podejrzewam ze przenosze;p

Ewentualnie mozecie mi podeslac jeszcze swoje numery, ja mam bb w telefonie w razie czego moge na bieząco informować.

proponuje jeszcze zalozyc watek ze zdjeciami naszych maluszkow po urodzeniu i opowiesci z porodowki:-)

Dziewczynki...ale nam juz malo zostalo :-) ....
Obysmy wszystkie donosily te nasze szkraby i szybko urodzily zdrowe Maluchy :-)
Juz nie moge sie doczekac spotkanka z Malutka :-) ale zaczekam do terminu B-)
Ja na razie na porodowke sie nie wybieram....ale jak juz bedzie czas to napisze w trakcie chociaz slowo,zeee rodze hehe z tel ;-) na forum
Dziewczyny czy jeszcze przed porodem wysla mnie na usg aby sprawdzic wage Malej??
Bylam w 29 tyg i na jednym wyszlo ze wazy 1420 a na drugim,ze 1540...
Wizyte mam w srode...to bedzie 34 tydz...skieruje mnie na ktg ??
I chyba ten wymaz powinien juz zrobic,co??

Ostatnia edycja:
Ewelinka dzięki za numer tel :)

Quincy super ze się odezwałaś,bo nieźle nas nastraszyłaś!
trzymam kciuki za wizytę :)
czyli cesarka jednak?
koniecznie daj znać jak ustalisz termin z ginem!
a czy ktoś potwierdził ze opadł Tobie brzuszek, bo ja jak siedzę to też czuję brzuch na udach!

MadziaSek - powiedzmy że tak ;p
Wczoraj Pani ze sklepu osiedlowego zapytała mnie ile juz jestem po terminie i kiedy wywolanie ;o Odpowiedziałam grzecznie, że mam jeszcze miesiąc do porodu, a ona na to " o matko ! a brzuszek tak nisko? " więc chyba to widać ;)

Jak stanę bokiem przy lustrze to widzę wyraźnie, że dzieć mój jest niziutko, no i nie rozpiera mi już żeber, więc macica chyba się obniża, albo mała zmienila pozycje ;)

reklama
Quincy a lekko już oddychasz i masz parcie na pęcherz?

Ewelinka czy do All me też wysłałaś numer?

All me przez Ewelinkę będziemy informować o swoich porodach :)
bo żadna z nas nie będzie miała do tego głowy by robić to bezpośrednio na forum!

Jagoda wątek bardzo fajny, jestem za:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry