• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Cześć mamuśki.

Żabila a robią Ci się do tego swędzenia siniaki?

Takie kłucia czy może króciutkie uderzenie w coś bardzo ukrwionego i wrażliwego w dole to ja też mam od dłuższego czasu. Dość bolesne i czasem aż podskoczę. Ja też to czuję przy ruchach małej raczej i sądzę, że wciska mi się ona w szyjkę (jest główką w dół) jak się próbuje rozprostować np. Jednak ja miałam już przynajmniej 2 badania od czasu kiedy się to zaczęło i moja szyjka nadal dobrze trzyma.

Wspominałam z tydzień temu o wyskakującej gulce no i jest coraz gorzej. Prawie na pewno jest to rozejście się kresy białej, tylko nie wiem czy już z przepukliną czy nie. W poniedziałek mam wizytę to się dowiem wszystkiego. Mimo, że nie jestem panikarą, to jednak psuje mi to humor. W sumie nie jest to groźne, ale po porodzie to się samo nie zejdzie i brzuch zostaje nieestetyczny :(. Pewnie też zależy to od wielkości zmian. W ogóle od paru dni mam jakiś zryty humor, chyba hormony się wściekły. Czuję się gruba, brzydka, zwisła itepe. Wiem, bzdety, ale dobijają. Też tak macie? Taki babyblues przed porodem?
No i nie jadę w te góry, przecież ja mam w poniedziałek wizytę :P. To pewnie dobrze, że tak się złożyło, będzie rozsądniej jak zostanę. Tylko muszę sobie znaleźć absorbujące zajęcie żeby mnie jeszcze większy dół nie złapał. Chyba namaluję coś małej na ścianie w pokoiku.

Taka j. dobrze, że zdecydowałaś się puścić synka. Dobrze mu to zrobi :).

reklama
Taka j. spie przy otwartym oknie
co do meza to nakrzyczal na mnie,sfochal sie i spi sam, nawet tego nie ukrywa przed corka, ktora razem z mamusia beda sie cieszyc, przypomnialam sobie, ze kiedys mala nie chcial przyjezdzac bo tatus spal ze mna a ona chciala z nim!
super ze synek jedzie na wakacje :-D

My moj maly tez sie rozpycha cos sprawia mi bol :baffled:

Quincy kciuki za usg :-D

Kupciusia tez sie tak czuje, nie jestes z tym sama, mnie przeraza rowniez to ze nie jestem juz atrakcyjna dla meza i przestal sie mna interesowac :-( no sex!
ja tez mam wizyte w poniedzialek :-D oby gulka nie okazala sie czyms niedobrym!

Ostatnia edycja:
All me, ja też mam takie bóle ;) waga super.. ja na ostatniej miałam 8kg a teraz to już nawet nie wchodzę na wagę bo tyle jem, że pewnie będzie ponad 10 kg:szok:

Quincy, trzymam kciuki za USG, daj znać co i jak no i co lekarz w końcu zadecydował z tym porodem..

Kupciusia, ja też nie czuję się atrakcyjna.. zresztą jak mam się czuć, jak mam pełno nowych, strasznych, czerwonych rozstępów ;( na nogach też cellulit.. muszę po porodzie się ostro za siebie wziąć, żeby w następne lato wyglądać jak człowiek.. Humor też mam jakiś taki dziwny.. wszystko mnie drażni.. w domu siedzę, zamiast ogarnąć mieszkanie to mnie się nic nie chce..
Oby ta gulka nie była niczym poważnym i szybko zniknęła !!

Madziasek, to nie masz za kolorowo.. ciekawe jak córeczka tatusia zareaguje na wasze maleństwo..
A mężem się nie przejmuj, może chociaż taki plus, że masz więcej miejsca w łóżku ;) mój jak się kiedyś obraził to nawet nie chciał iść do drugiego pokoju tylko mnie wyganiał:baffled:

Chyba najwyższa pora wziąć się za obiad :-D

Właśnie zaczełam sie zastanawiac.. jak to bedzie.. bo moj lekarz prowadzacy nie ma juz w szpitalu dyzuru, generalnie do 15 lipca jest w pracy, a pozniej chyba ma 2 albo 3 tyg wolnego. I ciekawa jestem jak to bedzie wygladac, czy inni lekarze uwzglednia jego wskazania czy nie beda ich negowac i wgl..
Chcialabym miec juz to wszystko za soba.

Będzie tak, że jak zacznie Ci się akcja porodowa, to pojedziesz do szpitala i nawet nie będziesz patrzyła na to, który w tym momencie lekarz dyżuruje. A położne i lekarz uwzględnią wszystko, co masz zapisane w książeczce i wyniki wszystkich badań. I nikt nie zrobi ani Tobie, ani Twojemu dziecku krzywdy. O to możesz być spokojna. W ogóle - TYLKO SPOKÓJ MOŻE NAS URATOWAĆ w tej sytuacji, taka prawda!
:)

Basia ja mam głoda o każdej porze niestety :)

All-me to malutko przytyłaś, szybko zrzucisz ;)

Quincy zapytaj koniecznie o wszystko lekarza skoro idzie na urlop, ja to bym sobie chyba na kartce wypisała bo mam sklerozę okropną.

Kapciusia a co to w ogóle jest rozejście się kresy białej? Pierwsze słyszę o czymś takim. Trzymam kciuki za to, żeby było po Twojej myśli!

Madziasek a jak zareagowałaś jak nakrzyczał na Ciebie? No pewnie córka przekaże mamusi i jak to baba będzie się kobieta cieszyć (klasyczna zazdrość między kobietami, zwłaszcza byłą i obecną danego faceta). Nie fajnie, że on pokazuje przed córką jak potrafi podejść do Ciebie, przecież to na jej wychowanie też dobrze nie sprzyja :/

Basia po porodach się weźmiemy za figury, olać to! Nawet spoko bo lato się zacznie kończyć i zbliżać jesień to będzie kupa czasu ;-)

Ja właśnie wrzuciłam pieczeń na patelnię więc obiad za 2 godziny dopiero. Wiecie co, od 5 miesięcy mnie nie ma w pracy i oni do teraz potrafią do mnie dzwonić z pytaniami i problemami, człowiek nawet spokojnie na L4 nie może siedzieć.

Quincy ja rodziłam z innym lekarzem niż mój wtedy prowadzący (był też na urlopie), w sumie nic się specjalnego nie działo wtedy u mnie ale ja myślę, że oni w danym szpitalu mają takie utarte schematy i każdy postępuje podobnie a właśnie najważniejsze jest to co masz wpisane w karcie ciąży ale zapytaj go o to dzisiaj to dowiesz się wszystkiego z pierwszej ręki. Na którą jedziesz?

Ostatnia edycja:
Taka j. Ja nigdy nie krzycze, staram sie byc spokojna i normalnie mowic, ale juz nie mam sily, potem placze bo mnie nie szanuje i mowi przykre slowa ktore tkwia w glowie....coreczka wszystko donosi mamusi...Quincy inny lekarz tez da rade, wiec spokojnie ;-)na wizycie wypytasz go o wszystko!

MadziaSek jeśli chodzi o seks to u mnie też posucha. Też odczuwam to trochę tak, że już jestem tak nieatrakcyjna, że nie ma na mnie ochoty. Ale jak pomyślę racjonalnie (chociaż hormony czasem to uniemożliwiają) to wierzę w to co mi kiedyś powiedział. Ze 2 miesiące temu jak już miałam taki ciążowy brzuszek, to się spytałam czy go to zniechęca. Powiedział, że "zniechęca" to złe słowo, po prostu ciąża/kobieta w ciąży nie kojarzy mu się z seksem. Powiedział to w sumie z troską i czułością, że nie chodzi o wygląd (poza brzuch to nie widzi różnicy niby) tylko o stan. No staram się to zrozumieć, ale jednak bardziej mi odpowiada jak patrzy jak na kobietę, a nie mamuśkę :(. Może Twojemu też o to chodzi, czy mniej więcej o to. Dobrze chociaż, że czasem mnie skubnie, klepnie czy coś takiego ;). No poza przytulaniem oczywiście.
Wyobraziłam sobie tą córeczkę, taka mała wredotka, która na tatusia robi maślane oczka i zaraz potem spogląda na Ciebie z satysfakcją i wyższością ;). NIby taka mała i niedopieszczona, a tak na prawdę już taka wyrachowana, podstępna rasowa sucz (przepraszam, że tak nieładnie o dziecku:zawstydzona/y:). Sorry, nie znam jej, ale taki obraz mi się ukazał w oczach :P

Basia a lenia to też mam okrutnego. Niiiiiiic mi się nie chce. Współczuję rozstępów. Mnie na razie nie dotknęły jeszcze, ale cellulit to mam za Was wszystkie chyba :/. Mam nadzieję, że jak zgubię moje dodatkowe kg (jak dotąd +14), to się zmniejszy i ćwiczeniami jakoś to dziadostwo wyplenię.

Quincy ja w ogóle zamierzam rodzić w innym szpitalu, niż przyjmuje moja lekarka. Mimo, że do tego jej szpitala dużo kobiet się pcha bo tam jest patologia ciąży i noworodka i mają tam respirator dla noworodków. Zdecydowałam, że będę rodzić w mojej "wiosce" (jakieś 35 km od tamtego szpitala). Ona sama mi polecała "mój" szpital jeśli z ciążą wszystko ok. Także ja mam pewność, że lekarz będzie inny, ale jakoś mam w miarę zaufanie do tego personelu.

Taka j. kresa biała to jest tkanka, która łączy mięśnie proste brzucha od mostka po spojenie łonowe. A rozejście tej kresy powoduje "dziurę" między mięśniami na tym odcinku na szerokość 3-5 cm.

Ostatnia edycja:
Kupciusia spoko(tez tak czasami o niej mysle) mamusia ja niezle tresuje :-Dco do seksu to my sie czesto bzykalismy, nawet z tak duzym brzuszkiem, mezowi to nie przeszkadza, ale jednak sie zmienilo :-(

reklama
Ja właśnie po obiadku ;) kluski na parze z sosem jagodowym mniam ! :-D

Quincy, zapytaj lekarza o wszystko ze szczegółami i będzie w porządku ;) moja pani dr w ogóle chyba w szpitalu nie przejmuje.. ma swój prywatny gabinet w Londynie, a u mnie w przychodni jest tylko 2 razy w tygodniu.. być może przyjmuje z NFZ żeby jej tu składki opłacano..
Jeżeli lekarz da Ci wskazanie do CC, a pracuje w tym szpitalu to wydaje i się, że mimo urlopu nikt nie podważy jego decyzji.. szczególnie jak się tam wszyscy znają ;)

Taka j., Ty nie masz co zrzucać ! widać na fotkach ;) urodzisz i wszystko zniknie ! :)

U mnie dziewczyny też zero sexu.. ale to raczej z mojej winy ;P
chociaż teraz już mąż też z tego co widzę woli gadać do brzucha i opowiadać synkowi co to z nim nie będzie robił jak się urodzi :p codziennie wieczorem ta sama nawijka;P mały ma już chyba dosyć haha ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry