reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

my od wczoraj juz w domku, strasznie sie ciesze :-D
dostalismy recepte na witB6, kwas foliowy i dicoflor!
za miesiac mamy zrobic usg brzuszka, rtg klatki piersiowej i posiew moczu (robic go co jakis czas)
co do szczepienia to z uwagi na katar odwoluje wizyte!

Ewuncia dzieki, tez walcze z katarem, mi juz przeszlo ale maly zaczal!

Jagoda moj tez pokasluje, a wiem ze plucka i oskrzela ma czyste.

Ewelinka ja podkurczam kolanka do brzuszka jesli maly ma problem z bakam i w ten sposob uciskam brzuszek i maly zaczyna prykac ;-)

Basia super ze juz po chrzcinach :-D
my nie szczepimy na rotawirusy bo nie nie kazde dziecko po niej nie choruje!!!
na pneumokoki (mamy za darmo) i ospe bedziemy szczepic

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja szczepię tylko standardowo zwykłymi szczepionkami.
U nas dziś w nocy Bartek po raz pierwszy zwymiotował, dużo tego było i coraz częściej ulewa. I do usypiania robi się niemożliwy. Dziś kończy 1 miesiąc. Myślę sobie to już miesiąc, a za chwilę to dopiero miesiąc. Ja już bardzo chciałabym aby ten pierwszy rok jak najszybciej przeszedł. żeby te płaczki, kolki, ząbkowanie i niespanie po nocach poszły w zapomnienie.

Basia my szczepimy 5w1 i na rota (starszy dostał tego wirusa 2 razy i byłam z nim na to w szpitalu, masakra) a jak to się skończy to szczepimy na pneumokoki a jak one się skończą to na meningokoki. Tak ustaliłam z panią w przychodni, że będzie najlepiej bo najmniej to odczujemy.

basia
Super że już ochrzciliście :-)
MadziaSek
Super że już w domu :-)
Aurelia
My też zwykłymi będziemy szczepić
takaj
To chyba się wykosztujecie trochę ?

Aurelia moja Hania tęz na początku nic nie ulewała, a teraz jej się często zdarza tak troszkę (zwykle jak jej dobrze nie odbiję), a czasem potrafi fontannę puścić. To chyba też moja wina, jak coś schrzanię z odbijaniem. Bo staram się ją odbić ze 3 razy w czasie karmienia, ale nie zawsze mam cierpliwość czekać no i potem mam. Też czasem bym chciała żeby Hania była już starsza, ale jak tak czasem patrzę na nią jak jest taka malutka i grzeczniutka, to by mi szkoda było ominąć ten czas. Znaczy ja mam ponoć mega grzeczne dziecko, tak mi mówią wszyscy, którzy mają już dzieci.

Basia z tym spaniem to tak jak u mnie. Jakby dała mi ze 2 godzinki więcej w ciągu dnia byłoby git. No i oczywiście nie śpi jak jestem z nią sama. A po południu jak już D jest, to aniołek ;). Chociaż wcześniej też nie marudzi, ale domaga się zainteresowania.

MadziaSek super, że już w domu jesteście! Dużo zdrówka dla Was.

Co do szczepień to chcemy wziąć standardowe + rota i pneumokoki. Pomyślę też nad tymi meningokokami. Ja tam się zastanawiałam nad 6 w 1 ale D coś tam stękał, że to nie ma tak wielkiej różnicy i zaraz się nie pamięta. No ale to jest opinia osoby która 3 razy w roku ląduje na SORze i chyba już nie zwraca uwagi na ból. No nie wiem... jak mnie najdzie to może jeszcze zmienię zdanie i wcale nie będę się pytać.

Mam chyba aż za grzeczne dziecko, bo D dalej ma pomysły na swoje mototryzacyjne gadżety ;). Nie no ja się cieszę, że ma pasję, ale po co nam czwarty samochód?? Chociaż już wolę samochód do driftu niż ścigacz.
A wczoraj byłam u gin na kontroli i usłyszałam, że jestem stworzona do rodzenia dzieci:szok:. Ja byłam prawie pewna, że tam coś jest nie tak, a ponoć takie dolegliwości jak mam, to pikuś i wiele kobiet by tak chciało i że to normalne. Pozszywali mnie przepięknie i pochwa wygląda jakbym nigdy nie rodziła:eek:. No nie wiem... jakoś seksu to ja sobie jeszcze nie wyobrażam, ledwo dałam sobie wziernik wsadzić, choć muszę przyznać, że nie bolało.

A no i mała została z tatusiem na czas lekarza, ja pędzę z powrotem na łeb na szyję, a tam co... mała śpi w najlepsze, a tatuś rozwalony na środku przed tv w moim worku sako i w need for speeda sobie gra:-p. O takie mam właśnie dziecko jak już się w końcu naje ;).

A w związku z tym, że tak się niby ładnie pogoiłam to w ostatni weekend września jedziemy w góry na rower :D. Z małą oczywiście.

hejka:-)
czasem uda mi się Was coś podczytać, ale już zwykle napisać nie zdążę :-(
Mój Wojtuś jednego dnia grzeczniutki, innego chce tylko jeść i drzemać na rękach:-)Humorki swoje już pokazuje, hihi :-) Zawsze staram się go trzymać, żeby mu się odbijało po jedzeniu, ale mimo wszystko i tak czasem ulewa.. Na szczęście póki co tylko 2 razy chyba taka większa fontanna mu się zdarzyła.
Mam tylko problem z usypianiem w nocy, bo jak się już Mały jest najedzony, to zaczynam go lulać i sama się usypiam, a on nadal oczka jak 5 zł :tak:i ostatecznie wygląda to tak, że zabieram go do naszego łózka i tam już sobie razem zasypiamy...Wiem, że to źle, bo jak się nauczy, to go później i butem nie wyrzucimy z łóżka (jak to mówi mój mąż), ale co zrobić?Jak go zostawię w łóżeczku to będzie płakał... Macie jakiś dobry sposób na szybkie uśpienie w nocy?

Co do szczepionek, to my będziemy stosować te skojarzone. I mamy zamiar szczepić też na rotawirusy, pneumokoki meningokoki...Drogo wyjdzie, ale zdrowie Małego najważniejsze, mogę z czegoś zrezygnować i nie kupić, ale nie darowałabym sobie, gdybym nie zaszczepiła i Wojtuś by zachorował...

A poza tym Mały rośnie, je ile i kiedy chce ;-)tylko sutki nadal mnie bolą:-(Czasem się tak przyssa, że aż jęczę z bólu...

kupciusia
To tak jak moja. Jak jestem z nia sama to nie śpi a jak mąż i synek w domu to śpi ..
kulka
Smaruj sutki bepantenem. A co do spania to lepiej w łóżku niż na rękach ...

Maciejka no troche, za 5w1 w sumie zapłacimy 480, za rota w sumie 620, pneumo 660 a meningo chyba ok. 200. Ale ma być rozłożone na 18 miesięcy.

reklama
My szczepimy tymi 5w1 , syna też nimi szczepiliśmy i byłam zadowolona ,że nie musiał znosić tych ukłuć (albo może to 6w1, nie pamiętam) . Na rota też szczepimy, Maks szczepiłam i tak naprawdę jeszcze nigdy nie miał choroby typu "jelitówka" mimo,że w przedszkolu często dzieci mają. Na pneumokoki też, ale podobno w Cz-wie mają być sponsorowane.
Dziś się z Lenką wyjeździłam, ale mała byla super grzeczna. Najpierw urząd miasta, ginekolog i księgowa, obudziła się dopiero w domu :-)

Do góry