• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

ale się opisałyście..
co do usg genetycznego, to to samo co usg prenatalne, ma określić wady płodu i nie jest obowiązkowe. Widze, że jedne z was piszą tak, a drugie inaczej, najlepiej poprostu zapytać lekarza to wam wyjaśni. Nie jestem jakimś znawcą, ale od wielu lekarzy i wielu kobiet dowiedziałam się właśnie tego co piszę. Po 35 rż zalecają każdemu zrobienie tych badań ze względu na większe ryzyko i wtedy jest refundowane z NFZ. Normalnie koszt samego usg wynosi w granicach 250 zł + można zrobić test PAPP-A też ok 250 zł.

a ja sobie prowadzę ciążę w luxmedzie w Krk i jak narazie nie ma na co narzekać, bo badania mam za free :)

a co do szpitala, to jeszcze pojęcia nie mam, w którym rodzić. co mama to inna opinia

Ewcik wcale się nie dziwię, że stracha miałaś.. ja jak ostatnio zobaczyłam kilka mm brązowawego śluzu to była panika, a co dopiero plamienie. Ważne, że z Toba i dzidziusiem wszystko w porządku, leż teraz i się oszczędzaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik- jak dobrze że to jednak nic grożnego! leż i odpoczywaj ile się da!
No i wydawało mi się, ze już się nie martwię swoimi bólami brzuchami, a raczej kuciem a tu takie wiadomosci:/
echhh

damagi nie chciałam Cię stresować.. myślę że te óle to przez rozciąganie macicy, a plamienie było od łożyska.. poza tym ginka mi powiedziała, że u mnie też psychika robi dużo, bo ja jestem spanikowana po tym, co stało się w lipcu i teraz być może przez to te dolegliwości.. teraz postaram się być dobrej mysli:tak:

Ewcik-nic się nie stało, dobrze że napisałaś o swoich przejsciach, po to tu jesteśmy zeby mozna się było wygadać, ja ogólnie już jestem na siebie wściekła za te negatywne myślenie, bo przecież tyle kobiet rodzi zdrowe, silne dzieci, a ile tych co maja ciążę zagrożoną jednak donoszą i wszystko sie udaje?! a ja drżę na każde zakucie.... czemu miałoby się nie udać?! uda nam sie wszystkim, zobaczycie, a sierpień będzie cudownym miesiacem :-D

Czy ktoś zażywa wit. np. FALVIT MAMA ???? Czy uważacie, że to nie jest konieczne ????

Ewirut1
, folik biorę regularnie, ostatnio zastanawiam się nad braniem Falvit mama tylko nie wiem czy jest taka konieczność!!!!!
Ewcik
, odpoczywaj jak najwięcej wszystko będzie dobrze :-) Ja już miałam takie plamienia dwa razy ale odkąd biorę duphaston jest ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry