reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Nawet dziewczyny które urodzą po wrześniu mogą wybierać długość urlopu, nie wszystkie mogą z różnych osobistych przyczyn być na tym dłuższym. Czytałam projekt na LEX-ie, jak wrzucisz w wuszukiwarkę to wyskoczy....:-)

marzycielka - pracuje po 8 godzin dziennie, 4 przy kompie, a na resztę czasu wyłaczam monitor tylko, bo musze byc zalogowana do programu, ktory liczy czas pracy i czytam książki itd. Niestety pracodawca nie znalazł nic w zamian, co by przy kompie nie było, a w pracy muszę być, więc co mam robić???

Maciejkaa coś wiem o tym,jeszcze teraz popołudniami się gorzej czuje nie mam wogóle siły mam nadzieję że w drugim trymestrze będzie lepiej.
Iza światełko dla kocurka.A mogę spytać co się stało?Chorował?Ja z zawodu je stem weterynarzem i dużo się napatrzylam na odejścia pupilow a najgorsze jest usypianie.

marzycielka jest jeszcze opcja, ze pracodawca zwolni mnie z obowiązku pracy na te 4 godz i wtedy przychodze na 4 do pracy, ale mam płacone za 8, ale u mnie na to nie ida, zreszta rzadko jakikolwiek pracodawca na to idzie

a właśnie takie pytanko do wszystkich. Ile chcecie mieć dzieci ? :) mi marzy się trójeczka :-D
ja chciałabym trojeczkę, ale trzecie na pewno nie tak prędko.

Eh teściowd to temat rzeka. Nie bez powodu wymyślili o nich dowcipy ..
Myślę ze najlepszą obroną jest atak. Trzeba mówić prosto z mostu wszystko i już. Mieć to gdzieś ze się obrazi. Raz drugi się powie co nieco i może wtedy odpuści
oooo ja robię dokładnie jak mówisz i na zdrowie mi to wychodzi. Wczesniej jak siedziałam cicho i znosiłam to na głowe mi wchodziło. A teraz to ja ustalam zasady co do wychowania mojego dziecka.

IzaV
no to nieźle... kubeł zimnej wody na głowę :( współczuję. Życie jak czytam cię nie rozpieszcza :( ale widze też że jestes silna i dajesz radę, więc i z ty sobie poradzisz. A niedługo pustkę wypełni Ci Twoje dziecię :) i to będzie dopiero coś!

Hej kobietki.Ja już na nogach od 7 bo mała coś wcześniej wstała,jadę trochę popracować i na badania upuścić trochę krwii.Oby wszystko ładnie wyszło.
Iza :tak:pięknie suwaczek przyozdobiłaś
Miłego dnia mamuśki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
zgadzam sie z cwietka ze wózek faktycznie jak po porodzie to razem wczesniej wybrac a potem niech M sam kupi jak już, ja wózek głęboki raczej kupie używany (które i tak po tysiaka średnio chodzą)bo przy bliźniakach i tak się go trzeba potem jak najprędzej pozbyć żeby kupić jakąś lżejszą spacerówkę.
Iza współczuję Ci z powodu kici, moją rozjechało 3 m-ce temu a był to najinteligentniejszy kot jakiego do tej pory miałam także aż za dobrze wiem co czujesz :(
NabAwe moja teściowa jest bardzo dowciapna... sama zawsze skarżyła się, że sie podporządkowała swojej teściowej, nawet imie mojego M wybrała jej teściowa bo jej sie Michał nie podobał ;] nam fakt faktem nie wtrąca sie w życie (pewnie dlatego ze mieszka 60km dalej) ale imiona już mi probuje wybierać, jestem u nich co weekend i co weekend jest próba przekonania mnie do JEJ wyborów a ja ucinam krotko, że to moje dzieci i nie dam sobie żeby ktoś mi imiona dla nich wybierał :)
a propos L4 moja najmłodsza siora ma teraz 7 lat. Mama miała termin na 8 września, 15 września prosto z pracy poszła do gienka który zjechał ją z góry na dół i wysłał na pato od razu ^^ ani dnia na L-4 ehh chciałabym przechodzić ciąże jak moja mama

Do góry