• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny :)
Jestem tu nowa i chciałam się przywitać... a że taka pora, a Wy tu ciągle o obiadach, to ja dzisiaj mam plan na naleśniki z truskawkami ;-)
Podziwiam Was, że Wam się chce tak gotować, piec itp... Ja całymi dniami w domu sama przesiaduję, bo M w pracy do późna i bardzo ciężko mi się zmusić do gotowania czegokolwiek... I sama jestem na siebie zła, bo wiem, że to niezbyt zdrowe i dla mnie i dla bobo. Ale jakoś nie mogę się zmusić...

reklama
pandora ja własnie w weekend jadłam cebulową krem i była PYCHA! dużo lżejsza i zdrowsza niż taka zapiekana. Choć taką tez lubię. Możesz wziąć od mamy przepis ? :)

witaj mysiolek, ktory tydzien ciazy, na kiedy termin???:-D

co do obiadu to ja dzis mam pyszny rosol:-) natomiast jutro fasolka po bretonsku, cwietka mi narobila ochoty, wiec bede gotowac fasline jutro.
Dzis juz zaliczylam spacer, ale jak M. wroci z pracy i zjemy obiadek, to przejdziemy sie jeszcze na cmentarz do mojej babuni, a potem wpadniemy do McDonald's na lody (uwielbiam ich lody)

A jadłyście Česneková polévka - zupa czosnkowa. Jak jestem w Czechach to zawsze ją zamawiam, podają ją z szynką, serem żółtym i grzankami a przed samym podaniem wbijają przepiórcze jajko, które powoli się ścina w zupce. Pycha :)

mysiolek - witamy wśród nas :) Który to już u Ciebie tydzień??? Może dodaj suwaczka i napisz coś o sobie :))

Ja to się tej mojej sklerozy zaczynam bać, bo jeszcze niedługo dojdzie do tego, że pójdę po dziecko do przedszkola i zapomnę go odebrać :-D Momentami czuję się jak niepełnosprawna umysłowo :-D

Mysiolek
- witamy ;-)

Maciejka - cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze ;-) A z tym rozwarciem to myślę, że skoro lekarz mówi, że to niegroźne to tak pewnie jest. Mój gin jak ostatnio sprawdzał szyjkę to też coś mówił, że na końcu jest nie całkiem zamknięta ale dalej wszystko ładnie się trzyma, więc może u Ciebie też tak jest. A z tym katarem utrzymującym się do porodu to pierwsze słyszę i cieszę się, że moje katary jednak zawsze przechodzą :-p

reklama
Pandora- fasolowej nie lubię, a kwaśnicy nigdynie robiłam. Ale chyba do niej podobne rosysjie szczi? BaBy w kuchni: Szczi Robiłam ostatnio i pyyyycha. Mogłabym codziennie jeść, ale Małżonek ma już po dziurki w nosie kiszonej kapuchy :-D

Mysiolek- witaj :-) Ja gotować lubię średnio, ale słodkości mogłabym piec codziennie. Tylko nie ma potem kto tego jeść :dry:

Babeczki pyyyyszne. Już spróbowaliśmy jeszcze na letnio :-D Tylko średnio kolorystycznie mi sie udały, bo są czekoladowo-czekoladowe :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry